sebesp | 2018. május 12.
     
A Magyar Zene Házát is jegyző japán építész. Sou Fujimoto, Nicolas Laisné és Dimitri Roussel nevével fémjelzett csapatot választották ki egy "Függőleges Falu" tervének kidolgozására Párizsban.

Az épület 17 000 m2 lakóterületet − beleértve az 5 000 m2-nyi szociális lakást −, 5 300 m2 irodaterületet, egy élelmiszer-piacot, óvodát, közösségi központokat, egy tetőszinti bárt és egy sportközpont tartalmaz majd.

A terv egy 120 m hosszú fából épült szerkezet formájában valósulna meg, amely a lakóegységek léptékét a déli, a nagyvárosi léptéket pedig az északi végén reprezentálja. Legmagasabb pontja egy 50 m magas torony lesz, amely, mint hangsúlyos városi elem, a Rosny Sous Bois városnegyed bejáratát jelzi. Az elképzelés számos zöldterületet is magában foglal, lehetővé téve a beltéri programok szabadtéri kiterjesztését.

A Magyar Zene Házát is jegyző japán építész vezette csapatot április 12-én nyilvánították a "Függőleges Falu" címet viselő projekt megvalósítására kiírt pályázat győztesének.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei:
"Okospláza" épül Budapesten
Hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Repülőtéren
Hogyan fűtött be Gehry a szomszédoknak?
Angyalföldi retro blues
Élményközpont lesz a Postapalotában
Négy és fél milliárd forintból újul meg Ybl (vagy Bukovics) ékszerdoboza
Kozma Klasszik – Kozma Lajos-kiállítás a Műcsarnokban
Állami alkalmazottak tervezik a pénzügyminisztérium Várba költözését
Elkészült az ország legnagyobb irodaháza
Földből kinőtt hétvégi házak Mexikóból
Égbe szökő hullámtánc
Retorikamentes szépség: Sztárépítész tervezné újra a genovai hidat
Leégett a Nagyvárad főterén álló görögkatolikus püspöki palotaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)