sebesp | 2018. május 12.
     
A Magyar Zene Házát is jegyző japán építész. Sou Fujimoto, Nicolas Laisné és Dimitri Roussel nevével fémjelzett csapatot választották ki egy "Függőleges Falu" tervének kidolgozására Párizsban.

Az épület 17 000 m2 lakóterületet − beleértve az 5 000 m2-nyi szociális lakást −, 5 300 m2 irodaterületet, egy élelmiszer-piacot, óvodát, közösségi központokat, egy tetőszinti bárt és egy sportközpont tartalmaz majd.

A terv egy 120 m hosszú fából épült szerkezet formájában valósulna meg, amely a lakóegységek léptékét a déli, a nagyvárosi léptéket pedig az északi végén reprezentálja. Legmagasabb pontja egy 50 m magas torony lesz, amely, mint hangsúlyos városi elem, a Rosny Sous Bois városnegyed bejáratát jelzi. Az elképzelés számos zöldterületet is magában foglal, lehetővé téve a beltéri programok szabadtéri kiterjesztését.

A Magyar Zene Házát is jegyző japán építész vezette csapatot április 12-én nyilvánították a "Függőleges Falu" címet viselő projekt megvalósítására kiírt pályázat győztesének.

Forrás: www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
Három szuperkórház-pályázat jön
És mégis forog ... – videó
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)