hír tervek cikk Modern városok oktatási épület Pécs Pécsi Tudományegyetem PTE-MIK

Két új oktatási csarnokkal bővül a pécsi egyetem műszaki kara a Modern Városok Program keretében


d.adel | 2018.05.16
Két, összesen mintegy 1 500 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE-MIK).

A közlemény szerint a Modern városok program forrásaiból – mintegy 685 millió forintos beruházással – megvalósuló épületek várhatóan 2019 februárjában készülnek el. A kar Boszorkány úti telephelyén a munkaterületet már átadták a kivitelezőnek.

Az utóbbi években a karon jelentősen megugró nemzetközi hallgatói létszámhoz és a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz igazodva építész- és gépészműhelyek épülnek – idézték a közleményben Medvegy Gabriella dékánt. A kar vezetője hozzátette, hogy az épületek egyben építészeti kísérletek is. "Úgynevezett ismételhető primerszerkezettel, szerelt acélszelvényekből készülnek, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy, transzparens felületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel" – közölte Medvegy Gabriella.

Megfogalmazása szerint az épületek belső arculata "kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel".

(MTI)

Képek forrása: Pécs Ma

A két csarnok kivitelezését a Strabag nyerte közbeszerzési eljárás keretében. A tervek készítője – jellemzően – fellelhetetlen az interneten. Aki ezzel az információval ki tudná egészíteni a tudósítást, annak hálásan köszönjük!

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások