hír pályázat Budapest szuperkórház

Három szuperkórház-pályázat jön


sebesp | 2018. május 17.
     
Három budapesti centrumkórház fejlesztésére írnak ki pályázatot, a dél-budai új centrumkórház építése mellett a másik két esetben összeköltöztetésről van szó – közölte az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az M1-en.

Cserháti Péter kifejtette, a Honvédkórház és a Podmaniczky utcai telephely összeköltöztetésével 1 200, a Haller utcai kardiológiai intézet és az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet összeköltöztetésével pedig 1 400 ágyas intézmény jön létre. Mindkét projekt nagy építkezést igényel – fűzte hozzá.

Azt is elmondta, hogy a dél-budai centrumkórház építésének része az infrastruktúra és a közlekedési kapcsolatok kialakítása. Az új épület az oktatás és kutatás területén is hasonlíthat a nyugati kórházakhoz, az egészségügyi dolgozóknak pedig emiatt vonzó lehet – mutatott rá.

Cserháti Péter szólt arról, hogy a társkórházakat is fejlesztik, amelyekre az elmúlt években nem volt pénz. A projekt során – többek között – a kórtermeket és az orvostechnológiát fejlesztik, valamint 2 500 számítógéppel és 1 500 nyomtatóval, multifunkcionális eszközzel és tablettel is bővülnek az intézmények.

A tervpályázatot kormányrendelet szabályozza, nyár végére várhatóan már beérkeznek az első koncepciók. Körülbelül másfél év, mire a végleges tervek elkészülnek, mert a pályázati nyertes kihirdetése után még ki kell adni egy újabb megbízást a végleges kiviteli tervek elkészítésére, valamint a kormány jóváhagyását is meg kell várni – közölte a miniszteri biztos.

(MTI)

A szerző legújabb cikkei:
Arculatfrissítés indul a Vörösmarty téren és környékén
Gondok vannak az új Nobel központ épületével
Hamarosan átadják a Mill Parkot a Soroksári úton
Ez állati! Építünk nektek lakótelepet, de aztán semmi malackodás!
Megnyílt a Fővárosi Állatkert legújabb fejlesztése, a Holnemvolt Vár
Kutyajó élmények – Átadták a kutyás élményparkot a Ligetben + videó
Kistelegdiék nyerték meg az elektromos autót
Fenntarthatósággal küzdenek a városrobbanással Indiában
És mégis forog ... – videó
Függőleges falu épül Párizsban
Az XTU építészei amorf, algával borított tornyai - videó
A pályázat nem sikerült, sebaj, megismételjük!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: