hír tervek cikk logisztika hyperloop Foster + Partners Elon Musk

A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában


Java | 2018. május 18.
     
Elon Musk amerikai feltaláló-mérnök találmányának lényege a szállítókapszulák rendszere. A szállítás légritkított csőrendszerben történik, amely behálózná az egész világot. Az új szállítási technológia a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés után a logisztika ötödik önálló rendszere lesz. A szerkezet 1 220 km/h sebességgel működik.

A Foster + Partners a Virgin Hyperloop One-nal és a DP World-del együttműködve fejleszti azokat a hyperloop szerelvényeket, amelyek az Ázsiát Európával összekötő hatalmas óceánjáró hajókról hihetetlen gyorsasággal szállíthatják a csomagokat. Ez a módszer forradalmasítja az egyre népszerűbb e-kereskedelmet. Az egyes földrészeket összekötő hatalmas hajók olyan logisztikai raktárközpontokba érkeznének, ahonnan a hyperloop szerelvények a saját csővezetékükben szállítanák ki villámgyorsan a csomagokat a megadott címekre.

Egy videó is napvilágot látott, amelyben egy hosszú, fémburkolattal ellátott raktár- és dokkolóközpontot ábrázolnak. A tervezett raktárak belsejében kék LED-del megvilágított pályákat és autonóm robotokat láthatunk.
Számos kérdést vet fel a rendszer bevezetése. Vajon hogyan változtatja meg az új infrastruktúra a környezetünket, milyen hatással lesz az életterünkre? A tervezők véleménye szerint az új szállítóeszköz az e-kereskedelem döbbenetes fejlődését segíti elő, miközben a növekvő városi népesség új életstílusának igényeire is választ ad.

Az automatizálás gördülékennyé teszi a rendszert a kiszállítások számának ugrásszerű növekedésével. Ráadásul az új technológiák nagy ökológiai haszonnal is járnak, jelentős mértékben csökkentve a fosszilis tüzelőanyagok szerepét, miközben a termékek a világ minden táját szupergyorsasággal, pontosan elérik. A hajózás során a várakozási idő drasztikusan csökkenhet, az automatizált folyamatok révén sokkal gyorsabban tud teljesíteni az e-kereskedelem.

Forrás és videó: Dezeen
 

A szerző legújabb cikkei:
Megkezdődött a Vakok kertjének tesztelése a Városligetben
Magyarország legnagyobb, multifunkcionális sportcentrumát adták át Felcsúton
Világításpróba a debreceni Forest Offices-nél
Butikhotellé alakul az Andrássy úti Weiss Manfréd-villa
Újra régi pompájában a Veszprémi Érseki Palota
Tervezőcsere – Az Elysium luxus lakópark máris szerkezetkész állapotban van
3h_3 ház – ünnepi kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban
Bemutatták a szenzációs magyar innovációt, a fűtő falfestéket
Az UNStudio és a Hardt bemutatta az európai hyperloop-állomások prototípusának látványterveit
A MÁS Stúdió két fiatal építésze saját tervezésű kápolnájában tartotta esküvőjét
Megújult a régóta üresen álló Bánffy-palota a Bimbó úton
Közösségépítő templomegyüttes készül Dömsödön
A Testnevelési Egyetem új központi épületének átadását is ünnepelték a tanévnyitónKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)