hír tervek cikk logisztika hyperloop Foster + Partners Elon Musk

A Foster + Partners aktívan részt vesz a futurisztikus Hyperloop rendszer megvalósításában


Java | 2018. május 18.
     
Elon Musk amerikai feltaláló-mérnök találmányának lényege a szállítókapszulák rendszere. A szállítás légritkított csőrendszerben történik, amely behálózná az egész világot. Az új szállítási technológia a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés után a logisztika ötödik önálló rendszere lesz. A szerkezet 1 220 km/h sebességgel működik.

A Foster + Partners a Virgin Hyperloop One-nal és a DP World-del együttműködve fejleszti azokat a hyperloop szerelvényeket, amelyek az Ázsiát Európával összekötő hatalmas óceánjáró hajókról hihetetlen gyorsasággal szállíthatják a csomagokat. Ez a módszer forradalmasítja az egyre népszerűbb e-kereskedelmet. Az egyes földrészeket összekötő hatalmas hajók olyan logisztikai raktárközpontokba érkeznének, ahonnan a hyperloop szerelvények a saját csővezetékükben szállítanák ki villámgyorsan a csomagokat a megadott címekre.

Egy videó is napvilágot látott, amelyben egy hosszú, fémburkolattal ellátott raktár- és dokkolóközpontot ábrázolnak. A tervezett raktárak belsejében kék LED-del megvilágított pályákat és autonóm robotokat láthatunk.
Számos kérdést vet fel a rendszer bevezetése. Vajon hogyan változtatja meg az új infrastruktúra a környezetünket, milyen hatással lesz az életterünkre? A tervezők véleménye szerint az új szállítóeszköz az e-kereskedelem döbbenetes fejlődését segíti elő, miközben a növekvő városi népesség új életstílusának igényeire is választ ad.

Az automatizálás gördülékennyé teszi a rendszert a kiszállítások számának ugrásszerű növekedésével. Ráadásul az új technológiák nagy ökológiai haszonnal is járnak, jelentős mértékben csökkentve a fosszilis tüzelőanyagok szerepét, miközben a termékek a világ minden táját szupergyorsasággal, pontosan elérik. A hajózás során a várakozási idő drasztikusan csökkenhet, az automatizált folyamatok révén sokkal gyorsabban tud teljesíteni az e-kereskedelem.

Forrás és videó: Dezeen
 

A szerző legújabb cikkei:
Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
A csodák birodalma – Lépj be a Csillagok Háborúja tematikus parkba! + videó
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál
Előremutató új épületek Amaravatiban, India új regionális központjában
Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)