sebesp | 2018.05.18
A felújított pécsi lakóház – amely több energiát termel, mint amennyit felhasznál – lett a győztes az E.ON pályázatán.

Több mint féléves, több fordulós kiválasztási folyamatot követően jelentették be az E.ON Energy Globe Magyarország díj nyerteseitt, hazánk leginnovatívabb zöld projektjeit. A verseny fődíját, egy 100% elektromos Nissan Leaf autót a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi „Reborn Home” elnevezésű, intelligens házátalakítási pályázata nyerte. Az értékes nyereményeket kortárs művészeti alkotásokkal kísért, karbonsemleges gálaműsor keretében adták át a Várkert Bazárban. Az E.ON célja a versennyel, hogy a legkiemelkedőbb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek nyilvánosságot és elismerést biztosítson, és ezzel is hozzájáruljon a környezettudatos szemlélet népszerűsítéséhez.

A Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda tervezői a 70-es évekbeli házat olyan intelligens lakóépületté alakították át, amely több energiát termel, mint amennyit felhasznál. Az energiafogyasztása teljes mértékben megújuló erőforrásokon alapul.

A kategóriadíjasok között van még az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvoda, az ország első minősített passzívház óvodája, valamint a 13. kerületi önkormányzat a szintén az Archikon tervei alapján készült 100 lakásos passzívház projektjükért kapott különdíját.

(MTI)

forrás: Energy-Globe.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások