hír épületek tervek cikk új építés pályázat Tudásközpont Szekszárd Modern Városok Építész Alkotóműhely

Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon


Java | 2018. május 25.
     
Szekszárdon, a bevásárlóközpont mellett építik fel azt az 5 700 négyzetméter alapterületű új, mai kívánalmaknak megfelelő Tudásközpontot, amelynek kivitelezési munkái elérik a nettó kétmilliárd forintot. A szekszárdi cég nettó 78 millió forintos szerződéses értéken készíti el az építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a projekthez.

A beruházás jelentőségét az adja, hogy Szekszárdon végérvényesen megszűnik a könyvtár és a levéltár eddigi széttagoltsága. A Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár – amelynek gyűjteménye 360 000 dokumentumból áll – jelenleg négy telephelyen működik. Az új könyvtárban lesz egy 750 m2 alapterületű központi olvasóterem, továbbá két kutatóterem, négy oktatóterem, a hozzátartozó raktárral kiegészítve, továbbá egy 60 fős többfunkciós rendezvény- és tanácsterem.

Hasonló a helyzet a levéltárral is, ami szintén négy telephelyen működik, és a 12 000 folyóméternyi iratanyaga összesen 1 700 m2-es területen kap majd állandó helyet az új Tudásközpontban. Emellett 1 500 m2-en közös használatú előadó-, oktató-, kiállítótermeket is építenek.

Olyan többfunkciós épület születik, amelynek aulájából mindkét fő részterület, a könyvtár és a levéltár is könnyen elérhető lesz. Az aulához kapcsolódnak olyan alapfunkciók, mint a ruhatár, kávéház, szociális blokk, 120 fő befogadására alkalmas rendezvényterem, gyermekkönyvtár és egy baba-mama szoba is.

forrás: Tolnavár.hu

A szerző legújabb cikkei:
Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
A csodák birodalma – Lépj be a Csillagok Háborúja tematikus parkba! + videó
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál
Előremutató új épületek Amaravatiban, India új regionális központjában
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.
A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontja is Európa legjobb múzeumai között szerepel 2018-ban!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 1 (3 szavazatból)