sebesp | 2018. május 30.
     
A Led Zeppelin gitárosa katasztrofálisnak tartja szomszédja, Robbbie Williams úszómedencetervét. Az építési hatóság képtelen döntést hozni.

A 74 éves Jimmy Page és a 44 éves Williams közötti nézeteltérések négy évvel ezelőtt kezdődtek, amikor az énekes megvásárolta a házat és a kivitelezői hétvégén dolgoztak a felújításon.

Néhány hónapja Williams olyan terveket nyújtott be, amelyek szerint kibővítené a pincét, hogy 46 szobás otthonát úszómedencével és konditeremmel egészítse ki. Válaszul Page írt egy kétoldalas levelet a tanácsnak, amelyben kifogásolja a projektet, és felvázolja aggodalmát a földkiemelés házára gyakorolt lehetséges hatásairól, amelyet "a város egyik legősibb történelmi épületeként" jellemzett.

Page, aki 1972 óta él a viktoriánus házban, azért kifogásolja Williams terveit, mert véleménye szerint a rezgések visszafordíthatatlan károkat okozhatnak gótikus stílusú tornyos műemlék házában.

"Miután több mint 40 éve védem a Tower House-t, most folytatom a harcot egy új fenyegetés ellen a házamért, amely értékes és egyedülálló épület" – írta Page beadványában.

A Kensington és Chelsea Tanács tervezőbizottsága úgy döntött, hogy elhalasztja a döntést, hogy alaposan átgondolhassák, milyen feltételek és szabályok alkalmazása lenne helyénvaló. Az ülés után Page azt mondta, hogy "nagyon elégedett" a döntéssel, hozzátéve: "Azt hiszem, a halasztás nagyon jó eredmény."

Forrás: Daily Mail

(Úgy látszik, a multimilliomos rocksztároknak is meggyűlik a bajuk az építésügyi előírásokkal – és a szomszédokkal. – a szerk.)

A szerző legújabb cikkei:
Ismét leégett a glasgow-i art nouveau mestermű
Itt a világ legfenntarthatóbb irodaépülete
Richard Rogers-ék tornya is elkészült a World Trade Center helyén
Breeam Excellent (Kiváló) minősítést kapott a budapesti Danubio lakoház tervezési fázisban
Év Balatoni Háza 2018 – pályázati felhívás
Nem kibickedik tovább a rapper, ezután inkább maga is házakat tervez
A tervek szerint halad az Olof Palme Ház felújítása – videó
Nem gáz ilyen luxus egy gáztárolóban?
Leonardo pironkodik... mert ezt nem ő találta ki
A Chelsea labdarúgóklub leállította a stadionbővítési terveket
Hamarosan nyit az Andrássy Élményközpont
Kínában XL-es méretben épül a kulturális negyedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 16 (8 szavazatból)