sebesp | 2018. május 30.
     
A Led Zeppelin gitárosa katasztrofálisnak tartja szomszédja, Robbbie Williams úszómedencetervét. Az építési hatóság képtelen döntést hozni.

A 74 éves Jimmy Page és a 44 éves Williams közötti nézeteltérések négy évvel ezelőtt kezdődtek, amikor az énekes megvásárolta a házat és a kivitelezői hétvégén dolgoztak a felújításon.

Néhány hónapja Williams olyan terveket nyújtott be, amelyek szerint kibővítené a pincét, hogy 46 szobás otthonát úszómedencével és konditeremmel egészítse ki. Válaszul Page írt egy kétoldalas levelet a tanácsnak, amelyben kifogásolja a projektet, és felvázolja aggodalmát a földkiemelés házára gyakorolt lehetséges hatásairól, amelyet "a város egyik legősibb történelmi épületeként" jellemzett.

Page, aki 1972 óta él a viktoriánus házban, azért kifogásolja Williams terveit, mert véleménye szerint a rezgések visszafordíthatatlan károkat okozhatnak gótikus stílusú tornyos műemlék házában.

"Miután több mint 40 éve védem a Tower House-t, most folytatom a harcot egy új fenyegetés ellen a házamért, amely értékes és egyedülálló épület" – írta Page beadványában.

A Kensington és Chelsea Tanács tervezőbizottsága úgy döntött, hogy elhalasztja a döntést, hogy alaposan átgondolhassák, milyen feltételek és szabályok alkalmazása lenne helyénvaló. Az ülés után Page azt mondta, hogy "nagyon elégedett" a döntéssel, hozzátéve: "Azt hiszem, a halasztás nagyon jó eredmény."

Forrás: Daily Mail

(Úgy látszik, a multimilliomos rocksztároknak is meggyűlik a bajuk az építésügyi előírásokkal – és a szomszédokkal. – a szerk.)

A szerző legújabb cikkei:
124 új épület lesz a Szentendrei Skanzen Erdély bemutatóján
Több helyen meg kell erősíteni az Iparművészeti Múzeumot, új engedélyezési terv készült
24,4%-kal nőtt az építőipar termelése augusztusban
Fosteréké az idei Stirling-díj
Jéglencse: 25 milliárdból épül sportcsarnok Székesfehérváron
Átadták a felújított Gül Baba türbéjét
Fal fellebben, festék loccsan
Embert ölt Fosterék ablaka
A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó
Az építészet ereje
Környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni
Föld alatt kötné össze a Déli és a Nyugati pályaudvart a kormányzat
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy átlagos kínai magasház tornyosul előttedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 16 (8 szavazatból)