Java | 2018. június 5.
     
Már épül, és 2019 nyarán megnyílik a Csillagok Háborúja tematikus park a játékos felnőttek és a gyerekek legnagyobb örömére. A terveket a Walt Disney Imagineering készítette a Lucasfilm Story Grouppal kooperációban.

A szakemberek tanulmányutat tettek Marokkóban és Törökországban, hogy eredeti helyszíneken szerezzenek inspirációt, valamint építészeti és kulturális mintákat gyűjtsenek .A munkálatok két helyszínen zajlanak: a Disneyland Parkban Anaheimben épül a tematikus park, illetve Orlandóban a Disney hollywoodi stúdiójában is készülnek belsőépítészeti elemek. A helyszíneken a sorozat eddigi összes filmjéből láthatóak ismert elemek, formák és fantáziadús épületek, például Batuu is szerepel a legújabb filmjükből.
Egy olyan, a Star Wars világába kalauzoló központi hotelt is felhúznak, ahol minden egyes szoba a filmsorozat történetének egy-egy részét meséli el. Már a dizájn is extrém formabontó, hiszen az épület olyan lesz, mint egy hatalmas csillaghajó, amelyben a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha valóban a világűrben lennének.

De izgalmas gesztus a vendégek felé az az egyedi forgatókönyv, amelyet minden egyes látogató megkap. Ezek alapján instrukciók alapján végrehajtják és végigélhetik az abban foglaltakat. Ez a vadonatúj, interaktív történetmesélési módszer várhatóan a megnyitás után 2019-ben debütál. Az alkalmazottak pedig a Star Wars világának jellemző figurái lesznek, hogy még hitelesebb legyen a közeg.

A tágabb helyszín a közismert Disneyland Park, amelyet a kaliforniai Anaheimben valósítottak meg1955-ben, mint a világ első Disneyland vidámparkját. Itt a klasszikus Disneyland Park mellett már régebben megépítették a Kalifornia Kalandparkot, amely főleg a Pixar filmjeire épül, valamint a Downtown Disney negyedet, amely felejthetetlen esti kikapcsolódást nyújt éttermeikkel, bárokkal és üzletekkel. De működik itt több szálloda is, hogy teljes körű legyen a kikapcsolódás. A világszínvonalú szórakoztatás garantált!


Képek: Joshua Sudock/Disney Parks
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
Millennium Gardens irodaház építése indul a Duna-parton
Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál
Előremutató új épületek Amaravatiban, India új regionális központjában
Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: