Java | 2018. június 5.
     
Már épül, és 2019 nyarán megnyílik a Csillagok Háborúja tematikus park a játékos felnőttek és a gyerekek legnagyobb örömére. A terveket a Walt Disney Imagineering készítette a Lucasfilm Story Grouppal kooperációban.

A szakemberek tanulmányutat tettek Marokkóban és Törökországban, hogy eredeti helyszíneken szerezzenek inspirációt, valamint építészeti és kulturális mintákat gyűjtsenek .A munkálatok két helyszínen zajlanak: a Disneyland Parkban Anaheimben épül a tematikus park, illetve Orlandóban a Disney hollywoodi stúdiójában is készülnek belsőépítészeti elemek. A helyszíneken a sorozat eddigi összes filmjéből láthatóak ismert elemek, formák és fantáziadús épületek, például Batuu is szerepel a legújabb filmjükből.
Egy olyan, a Star Wars világába kalauzoló központi hotelt is felhúznak, ahol minden egyes szoba a filmsorozat történetének egy-egy részét meséli el. Már a dizájn is extrém formabontó, hiszen az épület olyan lesz, mint egy hatalmas csillaghajó, amelyben a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha valóban a világűrben lennének.

De izgalmas gesztus a vendégek felé az az egyedi forgatókönyv, amelyet minden egyes látogató megkap. Ezek alapján instrukciók alapján végrehajtják és végigélhetik az abban foglaltakat. Ez a vadonatúj, interaktív történetmesélési módszer várhatóan a megnyitás után 2019-ben debütál. Az alkalmazottak pedig a Star Wars világának jellemző figurái lesznek, hogy még hitelesebb legyen a közeg.

A tágabb helyszín a közismert Disneyland Park, amelyet a kaliforniai Anaheimben valósítottak meg1955-ben, mint a világ első Disneyland vidámparkját. Itt a klasszikus Disneyland Park mellett már régebben megépítették a Kalifornia Kalandparkot, amely főleg a Pixar filmjeire épül, valamint a Downtown Disney negyedet, amely felejthetetlen esti kikapcsolódást nyújt éttermeikkel, bárokkal és üzletekkel. De működik itt több szálloda is, hogy teljes körű legyen a kikapcsolódás. A világszínvonalú szórakoztatás garantált!


Képek: Joshua Sudock/Disney Parks
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
Megkezdődött a Vakok kertjének tesztelése a Városligetben
Magyarország legnagyobb, multifunkcionális sportcentrumát adták át Felcsúton
Világításpróba a debreceni Forest Offices-nél
Butikhotellé alakul az Andrássy úti Weiss Manfréd-villa
Újra régi pompájában a Veszprémi Érseki Palota
Tervezőcsere – Az Elysium luxus lakópark máris szerkezetkész állapotban van
3h_3 ház – ünnepi kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban
Bemutatták a szenzációs magyar innovációt, a fűtő falfestéket
Az UNStudio és a Hardt bemutatta az európai hyperloop-állomások prototípusának látványterveit
A MÁS Stúdió két fiatal építésze saját tervezésű kápolnájában tartotta esküvőjét
Megújult a régóta üresen álló Bánffy-palota a Bimbó úton
Közösségépítő templomegyüttes készül Dömsödön
A Testnevelési Egyetem új központi épületének átadását is ünnepelték a tanévnyitónKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: