Java | 2018. június 5.
     
Már épül, és 2019 nyarán megnyílik a Csillagok Háborúja tematikus park a játékos felnőttek és a gyerekek legnagyobb örömére. A terveket a Walt Disney Imagineering készítette a Lucasfilm Story Grouppal kooperációban.

A szakemberek tanulmányutat tettek Marokkóban és Törökországban, hogy eredeti helyszíneken szerezzenek inspirációt, valamint építészeti és kulturális mintákat gyűjtsenek .A munkálatok két helyszínen zajlanak: a Disneyland Parkban Anaheimben épül a tematikus park, illetve Orlandóban a Disney hollywoodi stúdiójában is készülnek belsőépítészeti elemek. A helyszíneken a sorozat eddigi összes filmjéből láthatóak ismert elemek, formák és fantáziadús épületek, például Batuu is szerepel a legújabb filmjükből.
Egy olyan, a Star Wars világába kalauzoló központi hotelt is felhúznak, ahol minden egyes szoba a filmsorozat történetének egy-egy részét meséli el. Már a dizájn is extrém formabontó, hiszen az épület olyan lesz, mint egy hatalmas csillaghajó, amelyben a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha valóban a világűrben lennének.

De izgalmas gesztus a vendégek felé az az egyedi forgatókönyv, amelyet minden egyes látogató megkap. Ezek alapján instrukciók alapján végrehajtják és végigélhetik az abban foglaltakat. Ez a vadonatúj, interaktív történetmesélési módszer várhatóan a megnyitás után 2019-ben debütál. Az alkalmazottak pedig a Star Wars világának jellemző figurái lesznek, hogy még hitelesebb legyen a közeg.

A tágabb helyszín a közismert Disneyland Park, amelyet a kaliforniai Anaheimben valósítottak meg1955-ben, mint a világ első Disneyland vidámparkját. Itt a klasszikus Disneyland Park mellett már régebben megépítették a Kalifornia Kalandparkot, amely főleg a Pixar filmjeire épül, valamint a Downtown Disney negyedet, amely felejthetetlen esti kikapcsolódást nyújt éttermeikkel, bárokkal és üzletekkel. De működik itt több szálloda is, hogy teljes körű legyen a kikapcsolódás. A világszínvonalú szórakoztatás garantált!


Képek: Joshua Sudock/Disney Parks
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
A Dubai Square technológia vezérelte megaplázája a budapesti WestEnd 2 Central Parkjához is mintául szolgál + videó
Ünnepi programmal nyit augusztus 18-án a világszínvonalú Lipicai Lovasközpont
Kína leggazdagabb faluja felhőkarcolót emelt a kommunizmus utópiájaként
Óriáskezek tartják az "Arany hidat" Vietnámban
Mérföldkőhöz érkezett az Agora Budapest építése
Nagyszabású fejlesztés első üteme kezdődik idén a Fertő-tónál
Egy elsüllyedt világ ereklyéi kapnak víz alatti múzeumot a Titicaca-tó mélyén
Vonzó belvárosi szállodaként éled újjá a Főposta 146 éves patinás épülete
A gyermekek rehabilitációját szolgáló Démétér Ház új szárnyát adták át a Dél-pesti Centrumkórházban Ferencvárosban
Makovecz Imre Boldogasszony-kápolnájának alapkőletétele Zalaegerszegen
E.ON Energy Globe Magyarország díjjal tüntették ki Nagypálit, az ország legzöldebb falvát
A napelemes sótalanító rendszer megoldást kínál a fenyegető ivóvízhiányra
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinélKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: