sebesp | 2018.06.10
A Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség felhívást tett közzé, melynek célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Az Év Balatoni Háza 2018 díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági vagy üdülőépülettel lehet pályázni.

A díjra a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet (a 2000. évi CXII törvény által meghatározott) területén megépült olyan – 2015. január 01. után használatba vett – épületekkel lehet pályázni, melyekkel szemben építésfelügyeleti eljárás nem indult.

Pályázni olyan belföldi természetes magánszemély (építész tervező) tud, aki a pályázatra benyújtott épület terveit saját nevén jegyzi, a tervezéshez érvényes tervezői jogosultsággal rendelkezik, valamint a pályázat feltételeit elfogadja.

A pályázáshoz regisztráció szükséges a név, telefonszám és e-mail cím megadásával, mely adatok kizárólag az „Év Balatoni Háza” pályázat során kerülnek felhasználásra.

A pályázó nyilatkozik, hogy vele szemben kizáró ok nem áll fenn és ellene szakmai etikai és/vagy fegyelmi eljárás nem folyik. (Amennyiben pályázat tárgyát képező épület tervezésében építész társtervezők is részt vettek azok nyilatkozatai is szükségesek a pályázat beadásához.)

A beküldött pályaművekből héttagú szakmai, társadalmi zsűri választja ki a díjazásra kerülő épületeket.

A bírálóbizottság elnöke: Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár

A bírálóbizottság titkára: Fabacsovicsné Kovács Krisztina

A bírálóbizottság tagjai/póttagjai:
Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége)
L. Miha Emőke (Magyar Építész Kamara)
Kovács Zsolt György (Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarája)
Molnár Árpád / ifj. Lőrincz Ferenc (Somogy Megyei Építész Kamara)
Darabos Géza / Kocsárdi István (Zala Megyei Építész Kamara)
Fabacsovics Zoltán (Balatoni Szövetség)
Daubner Anita (Nők a Balatonért Egyesület)

Díjazás:
Az „Év Balatoni Háza 2018” díj három kategóriában kerülhet kiosztásra:

  • Az Év Balatoni Lakóháza 2018
  • Az Év Balatoni Középülete 2018
  • Az Év Balatoni Gazdasági/Üdülő Épülete 2018

A díjazás pénzjutalom és az adományozást igazoló oklevél. A díjazásra összesen bruttó 1 000 000 Ft áll rendelkezésre. Az odaítélhető díj legalább 200 000 Ft, de maximum 500 000 Ft.

A Kiíró fenntartja a lehetőséget a beérkezett anyagok alapján a díjak és elismerések megosztásának és díjazásának módosítására.

A díj átadására 2018. negyedik negyedévében kerül sor. A díjátadó időpontjáról minden pályázó elektronikusan értesítést kap.

Benyújtási határidő: 2018. augusztus 20. A pályázattal kapcsolatos további információ az azevbalatonihaza.hu honlapon érhető el.

További információ: "Az Év Balatoni Háza" honlapja

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások