hír zavargások london

Riot Rebuild - építészek önkéntes akciója London zavargások utáni rendbehozatalára


fati | 2011.08.11
Két londoni építészhallgató kezdeményezéseként jött létre a Riot Rebuild mozgalom, amely London és a szigetország többi, zavargások által sújtott városának rendbehozatalára hívja fel az építésztársadalmat
A két építészhallgató, Lee Wilshire és Nick Varey célja az elmúlt napokban megrongált otthonok és üzlethelyiségek felújítása. Kezdeményezésükkel építészek és építőipari szakemberek összefogását kérik a négynapos zavargás következményeinek eltüntetésére a helyi közösségek részvételével. A kezdeményezést az azonnali feltakarítás megszervezéséhez hasonlóan közösségi portálokon, azaz a Twitteren, a Facebook-on és a Riot Rebuild saját weboldalán hirdetik.

Önkénteslistájukra már számos, idejét és szakértelmét díjazás nélkül felajánló szakember feliratkozott annak érdekében, hogy az érintett városrészek rendbetétele gyorsan és célirányosan elkezdődhessen. "Bárki részt vehet a mozgalomban, minden segítség elkel; azzal is sokat haladunk, ha egy szerelő ingyen megjavít egy utcai padot, de segítenek a nagyobb léptékű tervezéssel kapcsolatos szakértői vélemények és tanácsok is", mondta Nick Varey.

Mindeközben Boris Johnson, London polgármestere 50 millió font gyorssegélyt utalt ki azoknak a városrész-központoknak a felújítására és fejlesztésére, amelyekben a zavargások elkezdődtek. A polgármester azt reméli, hogy az érintett területek gyors regenerációjával biztonságosabb, élhetőbb, szebb, és gazdaságilag is sikeres életterek jönnek létre.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások