hír épületek tervek Egyesült Államok Kanye West szociális lakás

Nem kibickedik tovább a rapper, ezután inkább maga is házakat tervez


sebesp | 2018. június 10.
     
Kanye West eddig csak szavakkal adta a világ tudtára, hogy az építészek sokat tehetnek a világ jobbá tételéért. Most építészeti vállalkozásba kezd, megnyitva annak lehetőségét, hogy megmutassa, hogyan is kell ezt csinálni.

Kanye West első építészeti kalandja várhatóan egy előregyártott, megfizethető lakóépületi projekt lesz, amely egy hónappal azután jelent meg, hogy bejelentette a Yeezy nevű divatcégének új divízióját.

A bemutatott látványtervek tanúsága szerint belső udvaros épületekről van szó, amelyekre nyíló nagyméretű ablakok rengeteg természetes fényt engednek a belső terekbe. Az egyszerű felületek – mint a fehér falak, a burkolatok és a fekete ablakkeretek – hasonlóságot mutatnak a Yeezy divatcímke alatt megjelenő termékek stílusirányzatához. A képet Jalil Peraza divattervező hozta nyilvánosságra, aki korábban a Kanye West DONDA márkájánál dolgozott. Instagram bejegyzése szerint Petra Kustrin, Jalil Peraza, Kanye West és Nejc Skufca közös munkáját dícséri a látványterv.

Az előregyártás fogja segíteni a csapatot a ház gyors és olcsó elkészítésében. Hasonló stratégiát követ a Peraza cég Face Modules koncepciója, amely előregyártott modulokat állít elő különböző rendeltetésű terek, így üzletek, irodák, valamint jóga- és formatervezési stúdiók számára. Az alacsony jövedelműek számára kidolgozott építési rendszer előregyártott betonból és polisztirolból épülne.

A zenéjével hírnevet szerzett Kanye West már évek óta hangot adott az építészet iránti szenvedélyének interjúkban és a közösségi médiában. A 2013-as, a Harvard Graduate School of Design-on tett látogatásakor elmondta a diákoknak, hogy "a világot megmentheti a jó dizájn". Az építészek – már, aki – alig várják, hogy végre valaki egy Grammy díjjal a háta mögött megmutassa, hogyan is kell csinálni.

A szerző legújabb cikkei:
124 új épület lesz a Szentendrei Skanzen Erdély bemutatóján
Több helyen meg kell erősíteni az Iparművészeti Múzeumot, új engedélyezési terv készült
24,4%-kal nőtt az építőipar termelése augusztusban
Fosteréké az idei Stirling-díj
Jéglencse: 25 milliárdból épül sportcsarnok Székesfehérváron
Átadták a felújított Gül Baba türbéjét
Fal fellebben, festék loccsan
Embert ölt Fosterék ablaka
A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó
Az építészet ereje
Környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni
Föld alatt kötné össze a Déli és a Nyugati pályaudvart a kormányzat
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy átlagos kínai magasház tornyosul előttedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)