hír Chongqing Kína üveghíd Yuanduan

Elkészült a világ legnagyobb U alakú üveghídja Kínában


sebesp | 2018.06.17
A felhők szélén érezheti magát, aki végigsétál a 700 méteres magasságban lévő üvegpadlón.

A héten hivatalosan megnyílt Kínában a világ egyik legizgalmasabb, vagy inkább rémisztő kilátója. A Chongqing patkó alakú üvegpályája 26,5 méterre nyúlik ki egy szikla szélétől, így a látogatók úgy érzik, mintha levegőben sétálva tekintenének le a 715 méterrel alattuk lévő Fuhszi kanyonra.

A kilátó, amelyről a különleges panoráma nyílik, a világ leghosszabb hasonló konzolos hídja, az arizonai Grand Canyon Skywalk-ot öt méterrel körözi le, igaz utóbbi 1 200 méteres magasság feletti lebegést ígér. Egyszerre 200 látogatót tudna befogadni, de csak 30-at engednek egyszerre fel rá, hogy mindenki zavartalanul élvezhesse a látványt, és persze, hogy megfelelő számú szelfihez pózolhasson. 60 kínai jüan a belépődíj (kb. 2 000 Ft), amiért 30 percet tölthet az üvegpadlón a látogató.

A vízesésekben, forrásokban, barlangokban gazdag Longgang Nemzeti Geológiai Parkban található híd neve Yuanduan, azaz a "felhők szélén". Az 5,6 millió dolláros beruházás megvalósítása négy évet vett igénybe, és a tervezők az ígérik, hogy 8-as földrengést és 14-es fokozatú tájfunt is kibír.

Forrás: Daily Mail

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások