Java | 2018. június 18.
     
A Millennium Gardens a pesti Duna-parton a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház környezetében helyezkedik el. A teljes üvegfelületű, elegáns kétszárnyas épületegyüttest a Finta Stúdió megfelelő igényességgel és környezetbarát módon tervezte meg, a szárnyakat a földszint fölött egy üveghíd köti majd össze.

A TriGranit június 15-én elindította a budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens irodaháznak az építését.

A 2020-as várható átadást követően az épület mintegy 37 300 m2 bérbe adható környezetbarát irodaterülettel és több mint 600 parkolóhellyel várja bérlőit. Az "A" kategóriás, 10 emeletes épületben természetesen elektromosautó-töltőhelyek is találhatók. A Finta Stúdió által tervezte épület merész, egyedi formája meghatározó utcaképi elemévé, és az itt lévő kulturális létesítményekkel harmonizáló egységet alkot.

Az épület BREEAM minősítése már folyamatban van. Az intelligens épületüzemeltetési rendszernek része az automatizált árnyékolástechnika, hűtő-fűtő álmennyezet, emelt padló és álmennyezet egyaránt. Az irodaház földszintjén helyet kap egy 300 fős étterem, valamint több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel. Az épületek tetején impozáns, nagyméretű tetőkertek találhatóak, az épület földszintjén vízmedence és kert készül, ezzel is támogatva a kreatív munkavégzést.

A fejlesztő TriGranit az elmúlt évtizedben 360 000 m2 összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxuslakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. Az itt lévő irodaépületek az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K&H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

A 2017-ben 20 éves fennállását ünneplő TriGranit a Milennium Gardens-re úgy tekint, mint eddigi tevékenységeinek megkoronázására.

2016-ban a Millenium Gardens az Év Irodája pályázat az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje kategória díját nyerte el.

Forrás: Ingatlanhirek.hu

A szerző legújabb cikkei:
E.ON Energy Globe Magyarország díjjal tüntették ki Nagypálit, az ország legzöldebb falvát
A napelemes sótalanító rendszer megoldást kínál a fenyegető ivóvízhiányra
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinél
Tel-Aviv új, a Bauhaus környezetbe illeszkedő lakótoronnyal gazdagodik
A Sberbank gigantikus székháza az "orosz Szilícium-völgyben" épül
Nyíregyházi Állatkert, jégkorszaki interaktív állatbemutató
Robotok uralma a világ legmodernebb gyárában
A Magyar Állami Operaház misztériuma a színfalak mögött – a részletekbe Zoboki Gábor avat be
Szeged új modern, versenyzésre is alkalmas uszodát épít a Modern Városok Program keretén belül
Két hónappal hamarabb készül el a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljának új utasmólója
Alakul a Millenáris Széllkapu – Elkészült az alagút a Millenáris Park alatt
A Zaha Hadid Architects formabontó mesterterve valósult meg az átadott Morpheus hotellel Makaóban
Ottlik Géza kiváló írónk emlékére „Ottlik kert”-et hoznak létre a XI. kerületbenKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)