Java | 2018. június 18.
     
A Millennium Gardens a pesti Duna-parton a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház környezetében helyezkedik el. A teljes üvegfelületű, elegáns kétszárnyas épületegyüttest a Finta Stúdió megfelelő igényességgel és környezetbarát módon tervezte meg, a szárnyakat a földszint fölött egy üveghíd köti majd össze.

A TriGranit június 15-én elindította a budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens irodaháznak az építését.

A 2020-as várható átadást követően az épület mintegy 37 300 m2 bérbe adható környezetbarát irodaterülettel és több mint 600 parkolóhellyel várja bérlőit. Az "A" kategóriás, 10 emeletes épületben természetesen elektromosautó-töltőhelyek is találhatók. A Finta Stúdió által tervezte épület merész, egyedi formája meghatározó utcaképi elemévé, és az itt lévő kulturális létesítményekkel harmonizáló egységet alkot.

Az épület BREEAM minősítése már folyamatban van. Az intelligens épületüzemeltetési rendszernek része az automatizált árnyékolástechnika, hűtő-fűtő álmennyezet, emelt padló és álmennyezet egyaránt. Az irodaház földszintjén helyet kap egy 300 fős étterem, valamint több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel. Az épületek tetején impozáns, nagyméretű tetőkertek találhatóak, az épület földszintjén vízmedence és kert készül, ezzel is támogatva a kreatív munkavégzést.

A fejlesztő TriGranit az elmúlt évtizedben 360 000 m2 összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxuslakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. Az itt lévő irodaépületek az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K&H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

A 2017-ben 20 éves fennállását ünneplő TriGranit a Milennium Gardens-re úgy tekint, mint eddigi tevékenységeinek megkoronázására.

2016-ban a Millenium Gardens az Év Irodája pályázat az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje kategória díját nyerte el.

Forrás: Ingatlanhirek.hu

A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb startup kampusza a Millenárison
A Tierney Clark-díjat idén a győri Klatsmányi Tibor híd nyerte
Új épületekkel jubilált a 20 éves Graphisoft Park
Nemzetközi Zöld Építés Hete 2018 szeptember 24-30 – Green Walk 2018
Nem várt kihívással szembesültek a csepeli Szabadkikötő első irodaházának tervezői
Műemlékfelújítás és bővítés is várható az Állatorvostudományi Egyetem épületállományában
Átadták Újpest hatszintes vegyes funkciójú vásárcsarnokának piaci részlegét
Büszkék a törökbálintiak az átadott új, modern városházára
A zöld építészet ikonjává válhat Ausztrália legmagasabb, csavart felhőkarcolója
Közép-Ázsia első földalatti rendszere, a szépségéről elhíresült Taskent metró
Új székházba, a megújult Andrássy út 101-be költözik a Magyar Művészeti Akadémia
A Dubai Square technológia vezérelte megaplázája a budapesti WestEnd 2 Central Parkjához is mintául szolgál + videó
Ünnepi programmal nyit augusztus 18-án a világszínvonalú Lipicai LovasközpontKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)