Java | 2018. június 18.
     
A Millennium Gardens a pesti Duna-parton a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház környezetében helyezkedik el. A teljes üvegfelületű, elegáns kétszárnyas épületegyüttest a Finta Stúdió megfelelő igényességgel és környezetbarát módon tervezte meg, a szárnyakat a földszint fölött egy üveghíd köti majd össze.

A TriGranit június 15-én elindította a budapesti Millennium Városközpont befejező elemének, a Millennium Gardens irodaháznak az építését.

A 2020-as várható átadást követően az épület mintegy 37 300 m2 bérbe adható környezetbarát irodaterülettel és több mint 600 parkolóhellyel várja bérlőit. Az "A" kategóriás, 10 emeletes épületben természetesen elektromosautó-töltőhelyek is találhatók. A Finta Stúdió által tervezte épület merész, egyedi formája meghatározó utcaképi elemévé, és az itt lévő kulturális létesítményekkel harmonizáló egységet alkot.

Az épület BREEAM minősítése már folyamatban van. Az intelligens épületüzemeltetési rendszernek része az automatizált árnyékolástechnika, hűtő-fűtő álmennyezet, emelt padló és álmennyezet egyaránt. Az irodaház földszintjén helyet kap egy 300 fős étterem, valamint több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel. Az épületek tetején impozáns, nagyméretű tetőkertek találhatóak, az épület földszintjén vízmedence és kert készül, ezzel is támogatva a kreatív munkavégzést.

A fejlesztő TriGranit az elmúlt évtizedben 360 000 m2 összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxuslakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. Az itt lévő irodaépületek az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K&H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

A 2017-ben 20 éves fennállását ünneplő TriGranit a Milennium Gardens-re úgy tekint, mint eddigi tevékenységeinek megkoronázására.

2016-ban a Millenium Gardens az Év Irodája pályázat az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje kategória díját nyerte el.

Forrás: Ingatlanhirek.hu

A szerző legújabb cikkei:
Emlékhely épül a lerombolt Regnum Marianum-templom helyén a Városligetben
Az Óbuda Építész Stúdió Kft nyerte az NKE Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ tervpályázatát
A Főmterv és a Viköti tervezi a hármas metró meghosszabbítását
Visszanyeri régi fényét a történelmi jelentőségű zuglói Róheim-villa
472 méterre nyúlik majd a világ legmagasabb lakóháza New Yorkban
Rákosmente multifunkcionális sportcsarnokkal gyarapodik
Átadták a martonvásári Brunszvik-kertet – hamarosan itt épül az MTA új Agrárinnovációs Centruma is
55 kilométeren tekereg a világ leghosszabb tengeri "hídkígyója"
Űrtechnológiát képviselő üveghomlokzat a Tóparkban
Megkezdődött a Vakok kertjének tesztelése a Városligetben
Magyarország legnagyobb, multifunkcionális sportcentrumát adták át Felcsúton
Világításpróba a debreceni Forest Offices-nél
Butikhotellé alakul az Andrássy úti Weiss Manfréd-villaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)