sebesp | 2018. június 23.
     
Egy méterrel lesz magasabb a SOTÉ-nél, így a főváros legmagasabb épülete lehet a mini felhőkarcoló. A Twist irodaház egy minapi bejelentés szerint már meg is kapta az építési engedélyt.

Tóth József, a XIII. kerület polgármestere múlt csütörtökön jelentette be egy Váci úti irodaház átadásakor, hogy a napokban megkaphatja az építési engedélyt a lengyel GTC legújabb projektje, a Bánáti + Hartvig Építésziroda facebook-oldalán közzétett hír szerint pedig június 26-án meg is kapták az építési engedélyt. Így elkezdődhet Pest újabb mini "felhőkarcolójának", a Twist irodaháznak a kivitelezése. A Váci út és a Könyves Kálmán körút kereszteződőséhez tervezett 90 m magas épület ugyan kisebb, mint a 120 m magasra tervezett MOL székház, de a pesti oldalon a 89 méter magas SOTE épületétől elveheti az elsőség jogát, ha a Bazilika és a Parlament tornyait figyelmen kívül hagyjuk. A csomópont túloldalán a HB Reavis tervez hasonló magasságú épületeket az Agora projekt részeként, de ők még nem indították meg az engedélyeztetést, így valószínűleg a készülő Felhőkarcoló Stop törvény előírásainak figyelembe vételével építkezhetnek majd, amely nagy eséllyel elzárja az utat a magasabb épületek megvalósítása elől.

A Twist 36 000 m2 bérbe adható területtel rendelkezik majd, 23 emeleten irodafunkciót foglal majd magában, a Váci úti irodafolyosón, az Árpád híd pesti hídfőjének közelében.

Videó a projektoldalon.

Az irodaépület engedélyezési terveit a grazi Atelier Thomas Pucher és a Bánáti + Hartvig Építésziroda közösen dolgozta ki.

A szerző legújabb cikkei:
Drónvideó népszerűsíti Pest megye értékeit
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégiaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 1 (3 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások