hír épületek Balaton vasútállomás

Tervező kerestetik, de olcsóbban!


sebesp | 2018. július 3.
     
Megrekedt tizenhárom Balaton-parti vasútállomás felújításának előkészítése, miután túl drága ajánlatok érkeztek be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ajánlati felhívására.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) tervezőket keresett a dél-balatoni vasútállomások felvételi épületeinek rekonstrukciós munkáinak előkészítése érdekében. A nyertes ajánlattevő feladata 13 vasútállomás és környezetének állapotfelmérése, valamint az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése lett volna. A Balaton körüli vasútvonalak egységes megjelenése, az épületek egységes arculati kialakítása, továbbá az egységes elvek mentén történő funkciókialakítás és azonos szemléletű akadálymentesítés biztosítása a tervezési feladat szoros részét képeznék, ezért kértek ajánlatot egy csomagban több épületre. Az érintett állomások: Balatonaliga, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak felső, Zamárdi, Szántód-Kőröshegy, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Bélatelep és Balatonfenyves.

Az ajánlatkérő pályázott az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében uniós támogatásra és el is nyert erre a projektre 150 millió forintot, de az ilyen módon rendelkezésre álló fedezetet valamennyi ajánlattevő ajánlata lényegesen meghalada, így a tender eredménytelenül zárult a Közbeszerzési Értesítőben közzétettek szerint.

Forrás: Közbeszerzési Értesítő

A szerző legújabb cikkei:
"Okospláza" épül Budapesten
Hatszintes parkolóház épül a Liszt Ferenc Repülőtéren
Hogyan fűtött be Gehry a szomszédoknak?
Angyalföldi retro blues
Élményközpont lesz a Postapalotában
Négy és fél milliárd forintból újul meg Ybl (vagy Bukovics) ékszerdoboza
Kozma Klasszik – Kozma Lajos-kiállítás a Műcsarnokban
Állami alkalmazottak tervezik a pénzügyminisztérium Várba költözését
Elkészült az ország legnagyobb irodaháza
Földből kinőtt hétvégi házak Mexikóból
Égbe szökő hullámtánc
Retorikamentes szépség: Sztárépítész tervezné újra a genovai hidat
Leégett a Nagyvárad főterén álló görögkatolikus püspöki palotaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -4 (2 szavazatból)