hír díj épületek tervek cikk World Architecture Festival sporaarchitects

Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába


sebesp | 2018. július 6.
     
Transzport kategóriában a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő is a jelöltek listáján található, mely a sporaarchitects-térhálózat építésziroda tervei alapján épült a Mosoni-Duna torkolatánál.

A mindössze néhány év alatt magas presztizsűvé emelkedett World Architecture Festival (WAF) érdekessége, hogy a világ bármely tájáról jelentkezhetnek építészek a munkáikkal, igy az egyes kategórákban egymás mellett láthatók a legnagyobb sztárépítészek és az alig ismert, helyi jelentőségű irodák.

A zsűrinek 536 megvalósult és még a tervezőasztalon lévő projekt közül kell majd kiválasztania a 33 kategória legjobbjait. Az építészeti világverseny záróeseményét idén november 28-30. között tartják meg Amszterdamban, amikor is kihirdetik a győzteseket. Az elmúlt években erőteljes fölénnyel végzett Ázsia és Ausztrália, idén talán idén jobban szerepel majd Európa, élvezve a hazai pálya előnyét.

A beválogatott projektek között a nemzeti könyvtártól a családi házig, az illemhelytől az erőműig szinte minden épülettípus szerepel.

Képek forrása: World Architecture Festival

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)