hír díj épületek tervek cikk sporaarchitects World Architecture Festival

Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába


sebesp | 2018.07.06
Transzport kategóriában a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő is a jelöltek listáján található, mely a sporaarchitects-térhálózat építésziroda tervei alapján épült a Mosoni-Duna torkolatánál.

A mindössze néhány év alatt magas presztizsűvé emelkedett World Architecture Festival (WAF) érdekessége, hogy a világ bármely tájáról jelentkezhetnek építészek a munkáikkal, igy az egyes kategórákban egymás mellett láthatók a legnagyobb sztárépítészek és az alig ismert, helyi jelentőségű irodák.

A zsűrinek 536 megvalósult és még a tervezőasztalon lévő projekt közül kell majd kiválasztania a 33 kategória legjobbjait. Az építészeti világverseny záróeseményét idén november 28-30. között tartják meg Amszterdamban, amikor is kihirdetik a győzteseket. Az elmúlt években erőteljes fölénnyel végzett Ázsia és Ausztrália, idén talán idén jobban szerepel majd Európa, élvezve a hazai pálya előnyét.

A beválogatott projektek között a nemzeti könyvtártól a családi házig, az illemhelytől az erőműig szinte minden épülettípus szerepel.

Képek forrása: World Architecture Festival

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások