sebesp | 2018. július 9.
     
A rezidencia egy zsákutca végén helyezkedik el, a Los Angeles-i legendás Mulholland Drive fölé emelkedő hegyoldalon. Eredetileg 1961-ben épült, a nemrégiben elkészült felújítás és bővítés a múlt század közepének építészetét tükrözi.

A Heusch Inc koncepciója alapján a terepkiemelést a kerti oldalon körben támfalakkal megnövelték, ezzel sík területet hoztak létre egy íves medence számára, amely így rétegvonalra ül. Ezzel a végtelenített medence vízfelületének pereme a távolban fekvő belváros látványának előterébe került. Hogy elegendő hely legyen a medence számára, az eredeti nappalit lebontották, mert egyrészt kevéssé volt megnyitva a kert felé, másrészt akadályozta a rálátást a belvárosra.. Az újonnan kialakított tér lehetővé teszi a nappali megnyitását három oldalról, ezáltal zavartalan összeköttetést biztosítva a belső és a külső tér között.

A terazzó burkolatot úgy választották ki, hogy a két területrészt még inkább összekösse, és ugyanazt a felületet használják a fürdőszobákban és a konyhai munkalapokhoz.

Az 1 730 m2-es telken fekvő 550 m2-es épület a felújítása során felhasznált anyagok mentén rétegződik, melyek a vakolat, a kő, a terrazzo és a nagy kiterjedésű üveg. Belsőleg egyedi, nyitott terek láncolataként lett újragondolva az épület, amelyek maximális kilátást engednek a kültér felé.

Fotók: Gerhard Heusch via v2com

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)