hír épületek tervek Budapest kórház közti pszichiátria

Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten


sebesp | 2018.07.11
A Közti nyerte meg a Nyírő Gyula Kórház új épületének tervezésére kiírt tendert, mintegy 90 millió forintért.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A Közti Zrt. feladata a Nyírő Gyula Kórház – Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet magas biztonsági fokozatú pszichiátria új épület kialakításához szükséges vázlattervek, engedélyezési tervdokumentáció és kiviteli tervdokumentáció elkészítése.

Az ajánlatkérő a nyertessel május 11-én kötötte meg a szerződést, de az eredményt csak most jelent meg. A következő tervezőcégek indultak még a tenderen: Perfektum Mérnöki Kft., TSPC Mérnökiroda Kft., ST-Raszter Kft., "A" Stúdió '90 Kft., ABC Group Kft., KASIB Kft. – derül ki a közbeszerzési hirdetményből.

A Köztinek többmilliárdos állami megbízásai vannak, egyebek mellett a cég tervezte az új Puskás Ferenc stadiont és a kormány Budai várba költözéséhez kapcsolódóan is készített terveket. Az iroda építészei tervezték korábban például a Kossuth tér és a Várkert Bazár rekonstrukcióját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportközpontját, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház új műhely- és próbacentrumát.

Tíz éve szüntették meg az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, amelyet sokan OPNI-ként vagy Lipótmezőként emlegetnek mai napig. A négyszintes épülethez és a hozzá tartozó parkhoz a bezárás óta nem nyúltak, a terület folyamatosan pusztul.

Forrás: Napi.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások