Java | 2018. augusztus 7.
     
A 150 méter hosszú Arany híd a vietnámi Annamite hegységben kanyarog 1 400 méteres tengerszint feletti magasságban, a hegykoszorú ölelésében fekvő Da Nang városának közelében. A TA Landscape Architecture által tervezett gyalogoshíd olyan, mintha "az istenek hatalmas kezei emelnének ki egy aranyszálat a földből" – mondta Vu Viet Anh tervező.

A tervező cég munkatársa hozzátette: meglepődtek azon, mekkora sikert aratott a híd a helyiek körében és nemzetközi szinten is a júniusi átadás óta.

A gyalogoshídra felmerészkedő kíváncsi turisták nemcsak a magával ragadó, lenyűgöző panorámában gyönyörködhetnek, hanem a híd mentén pompázó élénk színű virágokban is. Da Nang, Vietnam egyik legjelentősebb kikötővárosa, a Dél-kínai-tenger partvidékén fekszik, több mint 700 km-re Hanoitól.

A várostól nem messze, nyugatra található Ba Na Hills-t 1919-ben, a francia gyarmati uralom alatt hozták létre. A település, amely annak idején népszerű üdülőhely volt a franciák körében, több mint 2,7 millió látogatót vonzott tavaly. Az égben óriási kezekkel tartott gyalogoshíd annak a nagyszabású projektnek a része, mellyel jelentősen fejleszteni kívánják a térség idegenforgalmát. Kíváncsian várjuk, milyen további, futurisztikus projektekkel kívánják meghökkenteni a világot.

Forrás: www.erdekesvilag.hu

A szerző legújabb cikkei:
Megkezdődött a Vakok kertjének tesztelése a Városligetben
Magyarország legnagyobb, multifunkcionális sportcentrumát adták át Felcsúton
Világításpróba a debreceni Forest Offices-nél
Butikhotellé alakul az Andrássy úti Weiss Manfréd-villa
Újra régi pompájában a Veszprémi Érseki Palota
Tervezőcsere – Az Elysium luxus lakópark máris szerkezetkész állapotban van
3h_3 ház – ünnepi kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban
Bemutatták a szenzációs magyar innovációt, a fűtő falfestéket
Az UNStudio és a Hardt bemutatta az európai hyperloop-állomások prototípusának látványterveit
A MÁS Stúdió két fiatal építésze saját tervezésű kápolnájában tartotta esküvőjét
Megújult a régóta üresen álló Bánffy-palota a Bimbó úton
Közösségépítő templomegyüttes készül Dömsödön
A Testnevelési Egyetem új központi épületének átadását is ünnepelték a tanévnyitónKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: