Java | 2018. augusztus 24.
     
2015-ben nyerte meg a pályázatot a Modulárt Stúdió csapata, Keller Ferenc, Láris Barnabás, Szabó Dávid és Szabó Tibor. Pontosan egy év alatt épült fel a két szárnyból álló 2 470 négyzetméteres új önkormányzati és hivatali centrum. A beruházás 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Az egyik épületszárnyban a városvezetői irodákat és termeket találjuk, a másikban a közügyi hivatalnokok irodái, a kormányablak és postahivatal foglal helyet. A négyszintes épület pillérvázas rendszerű, monolit vasbeton födémekkel és koporsófödémmel ellátott. Az épület egyedi architectúrája a tervezői szándékot dicséri, ugyanis a síktörés következtében itt egyetlen fal sem párhuzamos a vasbeton gerinccel, a gerenda magassága pedig folyamatosan változik. Az épület tetőzete pikkelyfedés jellegű. Az irodaterületek alumínium borítású műanyag nyílászárókkal, háromrétegű üvegezéssel készültek. A homlokzaton a dísztér felé színes fix üveglamellák találhatóak. Az előcsarnok és a dísztéri nyílászárók hőhídmentes alumínium szerkezetűek, de kétrétegű üvegezéssel ellátottak. Az épület hűtése és fűtése VRV rendszerrel történik.

Elek Sándor polgármester külön megköszönte a kivitelező Épkar és Zeron kiemelt figyelmét és munkáját is, illetve elismerését fejezte ki az épületen dolgozó szakembereknek is, kiemelve Monori Csaba projektvezető munkáját.

Fotók: Épkar Zrt.
Forrás: PestPilis.hu

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások