hír rendezvény képzés cikk aktívház intelligens konferencia kredit továbbképzés

Intelligens épülettől az aktívházig

Intelligens épületüzemeltetés építészeti és kivitelezés-technikai megközelítésben MÉK: 2,5 pont - MMK: 2 pont


Rajki Diána | 2011.08.16
2020-ra az unió direktívája a széndioxid-semleges házak, lakóépületek és irodák építését tűzi ki célul. Már ma is rendelkezésre állnak azok a termékek, technológiák, melyek segítségével a jövő aktívházai megépíthetők, azonban sokszor hiányzik az a szaktudás, amely ezek tervezéséhez szükséges.

Bár az első aktívházak megépültek Magyarországon és Ausztriában is, ez a terület az építés tudományának gyorsan fejlődő területe, ahol a kísérleti házak építése, tapasztalatok gyűjtése most is folyik. Ilyen kísérleti ház épült Ausztriában, amelyet az idén ősszel megrendezésre kerülő „Intelligens épülettől az aktívházig” konferencián osztrák tervezője, Juri Troy voralbergi építész mutat be. Velősy András, MBA mestertanár, „Mit rontottunk el?” alcímmel a magyar tapasztalatokat is megosztja a hallgatósággal, míg Gunther Zsolt, a nemzetközi aktívház szövetség igazgatósági tagja távolabbi kitekintést is ad. A lakókomforttól a megvilágításon át a levegőminőségig sokféle területet átfogó komplex gondolkodásra van szükség ilyen épületek tervezésénél, ebben fog segíteni Balogh Zoltán előadása (HuGBC, KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület), míg további kapcsolódó előadások az árnyékolás, a bioklimatikus homlokzat, automatizálás, öko-hőszigetelés, légzárás, és nem utolsósorban az esztétikus dizájn lehetőségeit mutatják be.
A konferencia a SZIE-YMÉTK fővédnökségével, a Debreceni Egyetem és a Győri Széchenyi Egyetem védnökségével valósul meg.
A rendezvénysorozat főtámogatója a VELUX.

Időpontok
szeptember 27.: Debrecen – Debreceni Egyetem Műszaki Kar (Ótemető u. 2-4.)
október 4.: Budapest – Office Campus (IX. kerület, Gubacsi út 6.)
október 11.: Győr – Széchenyi István Egyetem Építész Műteremház (Egyetem tér 1.)

Részvételi díjak
Előre regisztrált és a díjat ELŐRE befizetett vendégeinknek: 4.000 Ft+ÁFA (5.000 Ft)
Előre regisztrált, de a díjat a HELYSZÍNEN fizető, illetve a helyszínen regisztráló vendégeinknek: 5.000 Ft+ÁFA (6.250 Ft)

MÉK: 2,5 pont (tsz.: 2011/114), MMK: 2 pont (tsz.: 13/2011/0090)

További információ és regisztráció www.buildrendezvenyek.hu, oldalon, vagy az ott letölthető regisztrációs lap segítségével faxon, amelyet a (23) 611-029 számra kell elküldeni.
e-mail: info@buildrendezvenyek.hu, T: (23) 611-028

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások