hír tervek Anish Kapoor Arata Isozaki Japán

Arata Isozaki és Anish Kapoor mobil buborékja Japánért


fati | 2011.08.17
Az indiai származású brit sztárszobrász, Anish Kapoor és Arata Isozaki japán építész közös ötlete volt az "ark nova" elnevezésű mobil koncertterem, amelyet a japán földrengés túlélői számára terveztek

A koncerttermet a márciusi földrengés és cunami által sújtott japán területek különböző helyszínein állítják majd fel, hogy egy-egy előadással reményt és megnyugvást nyújtsanak a tragédia elszenvedőinek és ezzel is segítsenek a trauma feldolgozásában. Az Isozaki által tervezett szerkezet tervét a gyors bontás és újraépítés gondolata vezérelte, felfújható, rugalmas anyagból készült pink-piros héját pedig a szobrász Kapoor ötlete és formavilága alapján valósítják meg. A koncertterem befogadóképessége nagyjából 5-700 ember lesz.

Az előadóteremben 2012 nyarától különböző koncerteket és multimédia-projekteket adnak majd elő, az ügyet kezdeményező Lucerne-i Fesztivál által felkért művészeti bizottság (többek közt Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Schiff András és más komolyzenei világsztár) ajánlása alapján.

képek forrása, további információ és videók: http://www.ark-nova.ch/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások