képzés biomimetika workshop

A természet ihlette dizájn és építészet


MagócsiAnikó | 2018. szeptember 18.
     
A természet inspirálta dizájn kihívásaival, illetve a biomimetika gyakorlati kérdéseivel foglalkozik október 10. és 12. között az art quarter budapestben megrendezett Biomimicry & Connectivity workshop, melyre a téma iránt érdeklődő építészeket is várják.

A három nap során nemzetközi szakértők vezetésével olyan kérdéseket járnak körbe, miként hatnak a biológiai organizmusok, a növények és állatok a különböző szakterületekre, s a természetben évezredek óta jelenlévő folyamatok hogyan integrálhatóak a művészetbe, építészetbe és a designba. Az első nap előadásai ingyenesen látogathatók.

A biomimetika képviselői – művészek, biológusok, kémikusok, építészek és mérnökök – olyan ötleteket ültetnek át a mindennapokba az állat- és növényvilágból, amelyek hasznosságát és hatékonyságát az evolúció évmilliárdokon keresztül igazolta. A természet által inspirálva nemcsak biológiai struktúrákat imitáló műtárgyak és design termékek születnek, de számos építészeti megoldás, közlekedési eszköz és az életünket megkönnyítő találmány is. A Design Hét keretében megrendezett angol nyelvű workshop a biomimetika gyakorlatait és kapcsolódási területeit járja körbe. A dizájn, az építészet, a filozófia, a technológia, a közgazdaságtan és a művészet területein kalandozó közös gondolkodást a témakörök ismert nemzetközi szakértői segítik. A workshopra főként építészeket, művészeket és dizájnereket várnak, de a bevezető előadás minden érdeklődő számára nyitott és ingyenes látogatható. A három nap során felmerülő ötletek kreatív írás szemináriumon nyerik el végső formájukat, és a workshop folyóiratában jelennek meg, az eseményt pedig egy közös parti zárja.

Jelentkezés: 2018. szeptember 30-ig, hello@designstudies.hu

Biomimicry & Connectivity - Arts & Design Workshop / Design Week

2018. október 10. és 12. között az art quarter budapestben

PROGRAM

OPEN TO PUBLIC - TALKS & ECO TALKS PANEL /FREE/
10 OCTOBER
10.15-10.45 Biomimicry: Objects and Sustainability - Introduction Karina Vissonova (DK)
11.00-12.00 Eco talks - multiple experts panel
Signing up for closed sessions
Lunch at Art Quarter Budapest

CLOSED SESSIONS / WORKSHOP, FEES APPLY/
10 OCTOBER
13.00-13.30 Creative writing in design & arts world. Learning to think & write with an expert writer - tools and methods - Jaap Scholten (NL)
13.35-14.35 KEY LECTURE Parametricism, digitalism and biomimesis – toward a humanistic architecture - Levente Gyulai (HU)
14.45-15.15 Ecology & Technology - Bioethics - Ákos Maróy (HU)

11 OCTOBER
10.30-11.30 "Dialogue between a Designer and Design Philosopher Sabrina Stiegler (DE) and Karina Vissonova (DK)
11.40-12.10 Nature versus Culture in philosophy and art - László Nemes (HU)
12.10-13,00 Lunch at Art Quarter Budapest
13.00-13.30 Design & Crafts Rihards Funts (LV)
13.40-14.40 Art & Bio-philosophy/ scientific drawing technique Lilla von Puttkamer (DE)
Closing session with discussions

12 OCTOBER
11.00- 13.00 Discussion of the theme. Creating material for publishing - working collaboratively on the theme analysis with sketches, mind maps and other ideation tools. Thinking critically, communicating in writing an innovative and well thought-through individual response. Collected written materials, stories, sketches and interviews will be published in the workshop magazine. Closing session and an evening program.

The workshop is the first in a series delivered in a collaboration between the Art Quarter Budapest and the Institute of Advanced Design Studies. The program is also part of the Design Week Budapest event series.

A szerző legújabb cikkei:
2019 öt zöld építészeti trendje az élhető környezetért
Merre tart az építőipar?
Az alumínium nyílászáró olcsóbb és célravezetőbb lehet
Okospláza, futurisztikus irodaház, fenntarthatóság
Ahol minden történelem, ami 40 évnél régebbi
30 év után nevet és arculatot váltott a fenntartható építészet vezető hazai cégcsoportja
A legszínvonalasabb ázsiai építők olvasztótégelyeKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások