hír Kápolna MÁS Kft Mészáros Orsolya Gulyás Bálint Dezeen RCR Arquitectes Csákberény

A MÁS Stúdió két fiatal építésze saját tervezésű kápolnájában tartotta esküvőjét


Java | 2018. szeptember 27.
     
A Műegyetemen végzett pár, Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint különleges alkotása elnyerte a rangos nemzetközi designmagazin, a Dezeen szerkesztőjének érdeklődését is, mert a lapban méltató cikk jelent meg a kápolnáról. A hajlított acélelemekből hegesztett kápolnát idén nyári esküvőjűk helyszínének szánta a két fiatal építész

A pár diploma után a spanyol RCR Arquitectes-nél gyakornokoskodott, és onnan hazatérve alapították meg saját stúdiójukat. A MÁS egyrészt játék nevük betűivel, spanyol jelentése pedig a több. Gulyás azt nyilatkozta a Dezeen-nek, hogy mindkét jelentés fontos jellemzője az építészetüknek. A pár szakmai és magánéleti összefonódását is szimbolizálja ez az alkotás! A kápolna Csákberényben áll, a Vértes lábánál, egy régi malom udvarán. A románkori templomok félköríves apszisára emlékeztető forma kialakításához kizárólag újrahasznosított anyagokat használtak. A modern formájú bordákat acélból készítették, erre azért esett a választás, mert jól bírja az időjárás viszontagságait, ugyanakkor nagyon vékony, elegáns profilokat lehetett belőle kialakítani. Az acél felületét kezeletlenül hagyták, hogy az szabadon változhasson.

A nevezetessé vált kápolna várj más a házasodni vágyókat is.

Forrás: www.dezeen.comurbanista

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások