kd | 2018.10.04
Veszprém egyik legszebb részén, a Séd patak völgyében helyezkedik el az egykori Kopácsy-malom felújításával és bővítésével kialakított Hotel Historia Malomkert épületegyüttese.

A Csomay Kálmán Építőipari Nívódíjjal és az Év Háza pályázaton a Magyar Építész Kamara különdíjával kitüntetett épületegyüttes bejárását rövid vetítés előzi meg. Az egykori vízimalom történetét régi képek és rajzok segítségével elevenítjük fel, majd szó esik a felújítás és bővítés tervezési és kivitelezési folyamatáról, valamint a kapcsolódó park és a benne elhelyezkedő egykori püspöki pihenő épületének helyreállításáról is.

Ezt követően tervezői vezetés mellett kerül sor a ma szállodaként, étteremként és rendezvényteremként működő épületegyüttes műemlék épületének majd az újonnan létesült apartmanházaknak a megtekintésére. A bejárás során szemtanúi lehetünk egy sokat megélt és azt követően hosszú ideig használaton kívül álló műemlék épület újrahasznosításának, és közelről vehetjük szemügyre a múlt emlékeit őrző épületszerkezeteket. Az ismertetés az alábbi fogalmak köré épül: újrahasznosítás, tovább építés, folytonosság, értékőrzés és illeszkedés.

Időpont: 2018. október 11. csütörtök, 17-18 h
Helyszín: 8200 Veszprém, Fenyves u. 15.

Találkozás a Hotel Historia Malomkert rendezvénytermében.

A bejárás ingyenes.
Szervező: Veszprémi Építész Műhely Kft.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások