hír épületek 100 lakás Céh Csarga Rózsa Elysium luxus lakópark új építés Wáberer György

Tervezőcsere – Az Elysium luxus lakópark máris szerkezetkész állapotban van


Java | 2018.10.08
Az elbontott SZOT üdülő helyére még 2016 őszén írtak ki építészeti tervpályázatot. Első helyezettet nem hirdettek, helyette két második helyezett lett – az Építész Stúdió és a LAB5 Kft. tervei. Meglepő módon mégis a CÉH Zrt. lett a felépülő százlakásos luxusépület tervezője, a belsőépítész pedig Csavarga Rózsa.

Utóbbin nem csodálkozhatunk túlzottan, hisz Csavarga Rózsa tervezte korábban a tulajdonos, a milliárdos Wáberer György Kossuth téri irodájának belső tereit is. A ragyogó tervezést 2015-ben az Év Irodája díjjal ismerték el.

Az épülő ház mostanra nagyjából szerkezetkész állapotba került. A 2,2 hektáron elterülő ingatlant futópálya veszi körbe, s 2019 végére készül el. A tágas és világos rezidenciák mindegyikéhez a Duna felé tájolt, nagy méretű terasz tartozik, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Dunára, az Országházra, a Budai Várnegyedre, a budai hegyekre. A földszinten a luxusigények szerinti wellness- és fitneszközpont lesz medencékkel és szaunákkal.

Az épületbe belépve egy elegáns, 8 méteres belmagasságú nagystílű, világos és levegős aulába érkezünk. Az Elysiumban 110–150 m² közötti otthonok épülnek. Az itt elvárható magas szintű szolgáltatások nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő szintet képviselnek.

Felmerül a kérdés, milyen négyzetméter árakkalszámolhatnak ezek után az érdeklődők.
Ha a zajos belvárosból feltekintünk a modern új teraszos luxus lakóparkra, akkor végérvényesen elfelejthetjük az egykori SZOT üdülő múltidéző drámai torzóját.

Forrás: forbes.hu

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások