sebesp | 2018. október 10.
     
A budapest MOL székházat is tervező Foster + Partners londoni munkája vitte el idén az egyik legrangosabb építészeti díjat.A Brit Királyi Építészeti Intézet a londoni Bloomberg irodaháznak ítélte oda a 2018-as Stirling díjat. Ez a harmadik alkalom, hogy a londoni székhelyű Foster + Partners megkapta a tekintélyes díjat, amelyet az esztétikai megjelenés, innováció és eredetiség szempontjainak figyelembevételével ítélnek oda az Egyesült Királyság legjobb épületének. A cég legutóbb 2004-ben nyerte el a díjat a Cityben álló "The Gherkin" névre keresztelt felhőkarcolóért.

A Bloomberg projekt, amely két hidakkal összekötött épülettömegből áll, homokkő keretekkel tagolt homlokzattal jelenik meg. Mint korábban megírtuk, a több mint 3,2 hektáros területen elhelyezkedő, tízemeletes központot a világ leginkább fenntartható irodaházaként tartják számon, és azt mondják, hogy a Szent Pál katedrális mellett található irodaház a legnagyobb londoni kőépület.

A díj átadása mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy szintén a cég által tervezett épületből a mélybe zuhanó ablak agyonütött egy járókelőt Londonban.

A szerző legújabb cikkei:
124 új épület lesz a Szentendrei Skanzen Erdély bemutatóján
Több helyen meg kell erősíteni az Iparművészeti Múzeumot, új engedélyezési terv készült
24,4%-kal nőtt az építőipar termelése augusztusban
Jéglencse: 25 milliárdból épül sportcsarnok Székesfehérváron
Átadták a felújított Gül Baba türbéjét
Fal fellebben, festék loccsan
Embert ölt Fosterék ablaka
A korszerű funkciók figyelembevételével újult meg a Budai Vigadó
Az építészet ereje
Környezettudatos épületek tervezésére kell törekedni
Föld alatt kötné össze a Déli és a Nyugati pályaudvart a kormányzat
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy átlagos kínai magasház tornyosul előttedKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)