sebesp | 2018. október 10.
     
A budapest MOL székházat is tervező Foster + Partners londoni munkája vitte el idén az egyik legrangosabb építészeti díjat.A Brit Királyi Építészeti Intézet a londoni Bloomberg irodaháznak ítélte oda a 2018-as Stirling díjat. Ez a harmadik alkalom, hogy a londoni székhelyű Foster + Partners megkapta a tekintélyes díjat, amelyet az esztétikai megjelenés, innováció és eredetiség szempontjainak figyelembevételével ítélnek oda az Egyesült Királyság legjobb épületének. A cég legutóbb 2004-ben nyerte el a díjat a Cityben álló "The Gherkin" névre keresztelt felhőkarcolóért.

A Bloomberg projekt, amely két hidakkal összekötött épülettömegből áll, homokkő keretekkel tagolt homlokzattal jelenik meg. Mint korábban megírtuk, a több mint 3,2 hektáros területen elhelyezkedő, tízemeletes központot a világ leginkább fenntartható irodaházaként tartják számon, és azt mondják, hogy a Szent Pál katedrális mellett található irodaház a legnagyobb londoni kőépület.

A díj átadása mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy szintén a cég által tervezett épületből a mélybe zuhanó ablak agyonütött egy járókelőt Londonban.

A szerző legújabb cikkei:
Minimál dizájn, maximál elegancia
Üvegvilla lebeg a tó felett
Nagy Csaba Prima Primissima díjas
Transzparens intimitás: új szárnyat kap a SOTE
Kicsomagolták a Királyi Lovardát
15 medencével épül újjá a debreceni strand + videó
Európa, majd a világ legjobb középülete díját is elnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete
Szerény skót házikó lett az Év Háza Nagy-Britanniában
Rezsicsökkentés a tervezőirodáknál
Ötletpályázatot írtak ki a Városmajori Szabadtéri Színpad átalakítására
Egyre egyenesebb a pisai ferde torony
Napcsapdák és panorámás skybar a Népliget mellett
Megkezdődött a parkolóház építése a Liszt Ferenc repülőtérenKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)