sebesp | 2018. október 10.
     
A budapest MOL székházat is tervező Foster + Partners londoni munkája vitte el idén az egyik legrangosabb építészeti díjat.A Brit Királyi Építészeti Intézet a londoni Bloomberg irodaháznak ítélte oda a 2018-as Stirling díjat. Ez a harmadik alkalom, hogy a londoni székhelyű Foster + Partners megkapta a tekintélyes díjat, amelyet az esztétikai megjelenés, innováció és eredetiség szempontjainak figyelembevételével ítélnek oda az Egyesült Királyság legjobb épületének. A cég legutóbb 2004-ben nyerte el a díjat a Cityben álló "The Gherkin" névre keresztelt felhőkarcolóért.

A Bloomberg projekt, amely két hidakkal összekötött épülettömegből áll, homokkő keretekkel tagolt homlokzattal jelenik meg. Mint korábban megírtuk, a több mint 3,2 hektáros területen elhelyezkedő, tízemeletes központot a világ leginkább fenntartható irodaházaként tartják számon, és azt mondják, hogy a Szent Pál katedrális mellett található irodaház a legnagyobb londoni kőépület.

A díj átadása mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy szintén a cég által tervezett épületből a mélybe zuhanó ablak agyonütött egy járókelőt Londonban.

A szerző legújabb cikkei:
Drónvideó népszerűsíti Pest megye értékeit
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
A melankolikus építész és a bánatos rabbi háza
Megtaláltuk új Nemzeti Galéria testvérét, azt is a SANAA tervezte
Elhunyt Tokár György
A börtön világa építészeti motívumok segítségével
Bazi kis texasi lagzi egy ékszerdobozban
Hallott már a fémfáról?
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Európa egyik legkorszerűbb játszótere épül a Városligetben + videó
Muku Óvoda, egysejtűek halmaza
A Millennium Házaként újul meg a Városliget egyik legszebb épülete + videó
Készül a Duna kikötőfejlesztési főterv stratégiaKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások