cikk Canon

Canon: Bővült az imagePROGRAF TM sorozat

Kiváló minőségű szélesformátumú nyomtatás gazdaságosan, a különböző üzleti területek igényeire szabva


d.adel | 2018.10.24
A Canon Europe bővíti a szélesformátumú, tintasugaras imagePROGRAF TM sorozatot. Az új nyomtatók a vállalati, kivitelezési és tervezési, kereskedelmi, oktatási, valamint a kormányzati szektorokban működő ügyfelek igényeit elégítik ki, lehetővé téve számukra az igényeik szerinti kiváló minőségű rajzok, térképek és plakátok házon belüli készítését.

Az imagePROGRAF TM sorozat nyomtatóit úgy alakították ki, hogy azok megfeleljenek a hatékony, nagy teljesítményű és szélesformátumú nyomtatók iránti keresletnek olyan üzleti környezetben, ahol kisebb volumenű, kiváló minőségű nyomatokat kívánnak készíteni kompakt méretű és halk nyomtatókkal.

Az új nyomtatók a szélesformátumú imagePROGRAF TX sorozat bizonyított technológiájára épülnek, amelynek népszerűsége töretlen a 2017 decemberi bevezetése óta. Az új imagePROGRAF TM modellek a Canon szélesformátumú technológiai portfóliójához kapcsolódnak, ami magában foglalja a művészeti alkotások nyomtatására szánt imagePROGRAF PRO sorozat nyomtatóit.

Az új imagePROGRAF TM sorozathoz nyolc különböző modell tartozik, amelyek mindegyikét a kis és közepes volumenű feladatokat végző ügyfelek számára tervezték.

Öt 36” modell:

  • TM-300; TM-305 (beépített HDD és PDF támogatással)
  • TM-300MFP L36ei (multifunkcionális nyomtató kisebb volumenű beolvasással)
  • TM-300MFP T36 (multifunkcionális nyomtató nagyobb volumenű beolvasással)
  • TM-305MFP T36 (nagy teljesítményű, multifunkcionális nyomtató)

Három 24” modell:

  • TM-200; TM-205 (beépített HDD és PDF támogatással)
  • TM-200MFP L24ei (multifunkcionális nyomtató kis volumenű beolvasással)

(Lásd a megjegyzéseket.)

Részletek a Canon.hu oldalon.

Irodai környezetre szabva
Az imagePROGRAF TM sorozat modelljei kompakt méretű és csendesen működő eszközök, amelyeket a kevés hellyel rendelkező irodai környezet számára optimalizáltak. A TM-200/205 modellek esetén a nyomtató minimális helyigénye 982 x 887 mm, ami 9%-kal kisebb, mint az imagePROGRAF iPF sorozat modelljei esetén.

A csendes működésre azért figyeltünk, mert ez az irodákban fontos a zavartalan munka érdekében. A nagyfokú hatékonyság veszélyeztetése nélkül fejlesztéseket hajtottunk végre több elsődleges zajforrás tekintetében: a papírtovábbító egység szívó ventilátorát hangtompító szerkezettel láttuk el; a hordozó vágó egysége tisztábban vág, ami csökkenti a vibrációt; a hordozó adagoló egységének technológiai fejlesztése során a papírtovábbító motort lelassítottuk, a motor tárcsa átmérőjét pedig megnöveltük, ami szintén csökkenti a vibrációt. A fejlesztések az imagePROGRAF iPF sorozathoz képest 60%-os zajcsökkentést eredményeztek.

Az intuitív kezelőpanelt arra szánták, hogy a nyomtató használói könnyedén és gyorsan működtethessék. Az újonnan fejlesztett szoftvereszközök segítségével az imagePROGRAF TM sorozat modelljei megkönnyítik a kreatív és összetett alkotások létrehozását. A PosterArtist V3.0 plakátkészítő szoftver segítséget nyújt a gépkezelőknek a többnyelvű plakátok létrehozásában több, mint 900 kifejezéssel 10 különböző nyelven, valamint 350 sablonnal és képpel, a Free Layout Pluspedig a hajtogatott plakátok tervezésére szolgáló sablonkészítő eszköz.

Az új nyomtatók magas biztonsági funkciókat is kínálnak, ideértve a biztonsági hitelesítést és a felhasználói vezérléseket biztosítva, hogy a szélesebb körű biztonsági funkciók megfeleljenek a nagyvállalatok és a kormányzati hivatalok előírásainak is.

Kiváló nyomatminőség
Az imagePROGRAF TM nyomtatói a Canon LUCIA TD típusú, ötszínű pigmenttintával működnek. Ez az egyedülálló tinta, amely tartalmazza a nagy felületi feszültséggel rendelkező MBK-t (matt fekete színű tinta) is, sűrű és éles vonalak, valamint szöveg nyomtatására képes minimális elmosódást. Élénk színeket is előállíthatunk a LUCIA TD tintával a hordozó felülethez közelebb maradó pigmentekkel. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gazdaságos módon, kiváló minőségű dokumentumokat és plakátokat nyomtassanak akár az olcsó és fényezetlen, normál papírra is.

Az imagePROGRAF TM sorozat nyomtatóihoz alkalmazott LUCIA TD ötszínű, vízálló pigmentfestékek segítségével vízálló hordozóra is lehet nyomtatni, ami azonnali előnyökkel járhat olyan ügyfelek esetén, akik kültéren megtekintendő terveket és rajzokat, vagy kültéri használatra szánt plakátokat készítenek.

A Canon a vízálló hordozók széles választékát kínálja, ideértve a polipropilént és az öntapadós vinilt molinók és plakátok megjelenítéséhez. Az imagePROGRAF TM nyomtatóival készített kültéri plakátok további laminálás nélkül akár 6 hónapig is képesek ellenállni a nedves időjárási körülményeknek tovább növelve ezzel hatékonyságot és csökkentve a kültéri nyomatok költségeit.

Optimális hatékonyság
Az imagePROGRAF TM sorozat segítségével a cégek képesek az igényeik szerinti CAD-rajzok, GIS térképek és plakátok házon belüli előállítására csökkentve ezzel a kiszervezési költségeket és a válaszadási időket.

Az imagePROGRAF TM-300/305 típusú készülékek A1-es méretű normál nyomtatópapírra történő rajzok nyomtatása esetén a leggyorsabb üzemmódban óránként 144 A1 nyomatot képesek előállítani, amely a nyomtatófej javított képességének és az egyes nyomatok közötti feldolgozási idő csökkentésének köszönhetően 23-%-kal gyorsabb nyomtatási sebességet eredményez az imagePROGRAF iPF sorozat készülékeivel szemben.

Az ún. „Hot swap” („menet közben cserélhető”) tintatartályok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a tintákat a nyomtatási munkamenet folyamán is cserélhessék. Lehetőség van csatlakoztatni a Global Scanning egyik gyors és kiváló minőségű lapolvasóját – ideértve a T36 típusú felhasználóbarát érintőképernyős kijelzővel rendelkező lapolvasót is – az imagePROGRAF TM sorozat modelljeihez, így pedig létrehozható a tökéletes multifunkcionális irodai segítőtárs.

Michele Tuscano, a Szélesformátumú Nyomtatás és a Canon Europe Partnercsatorna igazgatója elmondta: „Napjainkban számos, az üzleti és közszférában működő ügyfél kíván igénye szerinti szélesformátumú nyomatokat létrehozni a külső költségek leszorítása mellett. Megtaláltuk annak lehetőségét, hogy a kisebb volumenű nyomtatási igényekkel rendelkező vállalkozások számára optimalizált terméket hozzunk létre, így ezek a vállalkozások is részesülhetnek a saját szélesformátumú tintasugaras nyomtatójuk előnyeiből.”

Az imagePROGRAF TM sorozat a promóciós plakátok verhetetlen képminőség és az összetett CAD rajzokhoz szükséges élesség mellett nagy teljesítményt és sebességet kínál. Az intuitív felhasználói kezelőfelületet és a szoftvereszközöket arra szánjuk, hogy bármely munkatárs képes legyen könnyen és gyorsan olyan minőségű nyomatokat gyártani, amelyet egy külső beszállítótól elvárnának. Ezek a csendesebben dolgozó nyomtatók alig hallhatók, nem zavarják munkát a közösen használt irodában sem.

(X)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások