hír pályázat Dunakeszi járásbíróság OBH

Modern, szolgáltató, ügyfélközpontú bíróságok: eredményt hirdettek az OBH építészeti tervpályázatán


d.adel | 2018.10.26
Arra törekszünk, hogy szerte az országban méltó környezet fogadja majd az ügyfeleket – mondta dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Dunakeszin, a Dunakeszi Járásbíróság épületét érintő építészeti tervpályázat ünnepélyes eredményhirdetésén 2018. október 26-án.

Az elnök asszony hozzátette, azért a Dunakeszi Járásbíróság régi épületében tartják a díjátadó ünnepséget, hogy megmutassák honnan indult és hová tart az épületfejlesztés. Látható, hogy a jelenlegi épület mennyire nem méltó a bíróság dolgozóihoz és a polgárokhoz. Az építészeti tervpályázat révén viszont hamarosan méltó környezet fogadja majd az ügyfeleket.

Klenovics Róbert, az OBH Műszaki Főosztályának főosztályvezetője kiemelte, a tervpályázat mérföldkövet jelent a bírósági épületfejlesztések terén. Egy XXI. századi mintaépületet alakítanak a korszerű, ügyfélbarát bíróság szemléletét szem előtt tartva.

Dr. Csák Éva, a Dunakeszi Járásbíróság elnöke elmondta, hogy a létszámbővítés révén ma már 45 fős létszámmal működik a bíróság, így igazán aktuálissá vált a kollégák számára a méltó munkakörülmény kialakítása. A tervpályázat segítségével az ügyfeleket ugyanolyan jó körülmények fogadják majd Dunakeszin is, mint más bíróságokon.

Az OBH a Magyar Építész Kamarával együttműködve 2018 májusában írt ki építészeti tervpályázatot a Dunakeszi Járásbíróság és Járási Ügyészség új épületének tervezésére. A felhívásra 27 pályamű érkezett, melyeket az építészekből, építőmérnökökből és a Dunakeszi Járásbíróság jogász képviselőjéből álló Bíráló Bizottság plenáris ülések keretében értékelt. A Magyar Építészeti Kamara sikeresnek ítélte a pályázatot. Nyitott és magas színvonalú verseny volt, a szakmai fórumokon több ezren tekintették meg a kiírást is.

A díjazottak (lásd a képeken is): 

  • I. díjban részesült a 13-as sorszámú pályamű
  • II. díjban részesült a 19-es sorszámú pályamű
  • III. díjban részesült a 10-es sorszámú pályamű
  • Rangsorolás nélküli megvételben és díjazásban részesül a 7-es sorszámú pályamű
  • Rangsorolás nélküli megvételben és díjazásban részesül a 11-es sorszámú pályamű
  • Rangsorolás nélküli megvételben és díjazásban részesül a 25-ös sorszámú pályamű

Forrás: sajtóközlemény

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások