tervek Rákosmente Sportcsarnok

Rákosmente multifunkcionális sportcsarnokkal gyarapodik


Java | 2018.10.30
A XVII. kerületének önkormányzata kiírta a Rákosmentén épülő multifunkciós sportcsarnok tervezői közbeszerzését. A cél, hogy az új csarnok a versenysportok és a tömegsportok számos ágazatának adjon helyet az oktatási, kulturális és rekreációs célok jegyében.

A kerület gazdag sportmúlttal rendelkezik, mivel összesen 54 sportegyesület működik a kerületben 23 sportágban. Közülük azonban mindössze öt ág rendelkezik sportlétesítménnyel, így az egyes szakágak mérkőzéseiket kénytelenek más kerületben lebonyolítani.

A most megjelent tervezői közbeszerzés szerint egy háromszintes, multifunkciós, 1 500 férőhelyes csarnok épül, olyan mobil lelátókkal, melyek további plusz 1 200 férőhelyet biztosítanak. A játéktér kézilabda, kosárlabda és röplabda gyakorlására is alkalmas lesz, és további 14 sportágat is űzhetnek majd benne: a futsal, a teremhoki, a tollaslabda, az asztalitenisz, a ritmikus gimnasztika, a birkózás, a cselgáncs, a karate, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna, a vívás, a táncverseny és a falmászás is új otthont kap az épületben.

Forrás: PestBuda.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások