tervek Adrian Smith Central Park Tower Gordon Gill Manhattan New York USA

472 méterre nyúlik majd a világ legmagasabb lakóháza New Yorkban


Java | 2018.10.31
A tervezők, az Adrian Smith + Gordon Gill építésziroda bemutatták a Central Park Tower névre keresztelt óriási penthouse tervüket, s általa a luxust új szintre emelték. Az épület a Central Park legmenőbb házainak sorában, pontosabban a Billionaires' Row épületei között emelkedik az ég felé.

A 112 000 m2 alapterületű lakóépület a tervek szerint 2020-ban készül el. A felhőkarcoló alsó hét szintjét a Nordstrom 30 000 m2-es áruháza foglalja el, emellett a toronyházban 179 lakást alakítanak ki. A 2-8 hálószobás apartmanok mérete nagy szórást mutat, hiszen a 150-1500 m2 között. A nappalit és a szórakoztató tereket a lakások sarkaiba helyezik el, így optimalizálják az otthonokat elárasztó természetes fényhatást. A nagyvonalú, mennyezetig érő ablakok és a nyitott alaprajzi elrendezések tovább erősítik a lakók vizuális élményét.

Az épület összes értékesítésre váró területe eléri a 4 milliárd dollárt, ami a világ legdrágább lakóingatlanává emeli a Central Park Towert. Húsz apartman ára meghaladja a 60 millió dollárt, egy penthouse lakást pedig 95 millió dollárért árulnak.Persze a luxus mindig a szolgáltatások sokszínűségében, milyenségében érhető tetten, így a Central Park Club közel 5 000 m2-en, három szinten kínál majd minden földi jót a lakóknak. A 14. emeleten egy hatalmas társalgót alakítanak ki biliárd-, mozi- és rendezvénytermekkel. A szint ékessége lesz a külső terasz úszómedencével, kabinokkal, bárral, étel- és italszolgáltatással, valamint játszótérrel.

De ha nagy lenne a tülekedés a medence körül, akkor érdemes lesz két emelettel feljebb sétálni, ahol egy beltéri medencében is lehet csobbanni. De „fő az egészség” – itt még egy egészségügyi és wellness központot is kialakítanak majd, de lesz kosárlabda- és squashpálya, szauna, gőz, illetve különböző egészségügyi kezelésekre szolgáló szobák is.

Az építészet egyik legnagyobb feladata itt az, hogy ne csak magasságában legyen kiemelkedő az épület, hanem az elegancia és a szolgáltatások szempontjából is. A fejlesztő Extell Development Company szerint olyan minőséget, szolgáltatást és formavilágot képvisel a Central Park Tower, amelyre eddig még nem volt példa, s így jöhet létre Manhattan legújabb karakteres épülete.

Képek: Extell Development Company
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások