hír tervek Moszkva Zaha Hadid Architects várostervezés okosváros

Zaha Hadid Architects boldog okos várost tervez Moszkva mellé


sebesp | 2018. november 16.
     
Moszkva új Rublijovo-Arhangelszkoje kerülete, amelyet a Zaha Hadid Architects és a Pride Architects tervez, "népközpontú" fenntartható intelligens város lesz. Az Oroszország fővárosától nyugatra található 460 hektáros terület vegyes lakó-, üzleti és kulturális csomóponttá válik.

"Olyan intelligens, összekapcsolt várost fejlesztettünk ki, amely nemcsak innovatív technológiával, hanem a közterek szervezésével is összekapcsolja az embereket" – mondta Christos Passas, a Zaha Hadid Architects (ZHA) projektigazgatója.

A ZHA a Pride Architects orosz stúdióval közösen a kerület beépítési tervének tervezése közben tanulmányokat folytatott a boldogságról, és arra a megállapításra jutottak, hogy az építőközösség építése, a természethez való közelség és a környezetbarát kialakítás kulcsfontosságú tényezők a boldogságfaktor növelése érdekében.

A ZHA ütemezett fejlesztési folyamatot javasolt, így a lakók az új technológiához alkalmazkodni tudnak és megfelelően integrálódhatnak az új környezetbe. Az intelligens város több mint egyharmadát parkok és erdők adják át, egy nagy tó közepén. Az intelligens városok intelligensebb energiastruktúrákat követelnek meg. Az építészek az EDF-csoport platformját használják az energiafelhasználás városi forgatókönyvek szimulációjára, hogy optimalizálják a helyi fenntartható energiaforrások hatékony felhasználását.

Moszkva lakossága jelenleg 12,4 millió, ami 30 százalékos növekedést jelent az elmúlt 20 évben. Az új kerület célja, hogy enyhítse a nyomást a város növekedési ütemének csökkentése nélkül. Rublijovo-Arhangelszkoje 66.500 új lakost lesz képes befogadni. Ezen kívül 800 000 négyzetméternyi irodahelyiséget biztosít Moszkva növekvő pénzügyi tanácsadói, jogi és könyvvizsgálói szektorának. A fővároshoz 20 kilométeres metróvonallal csatlakozik majd.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
Romkönytár a Mecanoo-tól + videó
Az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is megsemmisítette a bíróság
Hogyan hasznosítsa túlméretes palotáját a jó uralkodó?
A törökök egész szellemvárost építettek futószalagon gyártott kiskastélyokból + videó
A kínaiak lemásolták a Szabadság hidat + videó
Acélból kőablak, vagy fából vaskarika?
Lenyűgözően puritán megjelenésű lesz a miniszterelnök új munkahelye
Renzo Piano tervei alapján épül újjá az összeomlott genovai híd
A Snøhetta és a Verkehrsingenieure Besch und Partner nyerték a Budapest Déli Városkapu tervpályázatot
Fordulat fordulatot követ a Radetzky-laktanya ügyében
Minimál dizájn, maximál elegancia
Üvegvilla lebeg a tó felett
Nagy Csaba Prima Primissima díjasKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Lambda Systeme Kft.
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Építési megoldások