épületek videók, animációk Ecodome Budapest Szabó Sándor DVM LEED Platina

Példaértékű zöld épület az Ecodome irodaház Budán + videó


Java | 2018. november 20.
     
Az Ecodome irodaház Bel-Budán található, a Mészáros és Pálya utca között. Az emberléptékű, barátságos irodaház jelentős belső zöld területtel rendelkezik, és egészséges környezetet biztosít használóinak.

Erdei Bálint, a fejlesztő RedWood Holding alapító-ügyvezetője szerint az épület elnevezése több jelentést is hordoz, egyrészt a zöldet, másrészt a fenntartható technológiát (ECOfriendly), harmadrészt pedig a gazdaságosságot (ECOnomic) jelenti. Összességében a leghatékonyabb és legzöldebb irodaház a kategóriájában.

Az 5000 m2 alapterületű Ecodome Irodaház terve platina szintű LEED környezetvédelmi tanúsítvány előírásai szerint épült. Ennek megfelelően a lehető legmagasabb az újrahasznosított anyagok aránya. Például csak olyan ragasztókat és festékeket használtak, amik megfelelnek a LEED minősítésnek, de fontos szempont volt a szállítási tevékenység optimalizálása is. Az innovatív, környezettudatos gépészetnek köszönhetően az energiamegtakarítás mértéke 50% körül alakul; 40%-os víz- és 60%-os villamosenergia megtakarítás várható, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik majd az épületben.

Ritkán látni olyan építészeti megoldásokat, amelyek az Ecodome irodaházat is fémjelzik, Már az is meglepetésként hat, hogy a két utca által határolt irodaház Mészáros utcai frontvonalát jócskán beljebb húzták középtájban, így egy nagy, nyitott kert tárul fel a betérő látogató előtt. Az épület méretei ugyan elmaradnak a nagy Váci úti avagy dél-budai irodaházak volumenétől, ez azonban csak előnyére vált, hiszen jóval családiasabb miliő jött létre. Az előkert mellett minden szinten teraszok veszik körbe az irodákat, amelyek funkcionálisan is felhasználható tereket jelentenek. Sőt, a tetőterasz méreteinél fogva rendezvények megtartására is alkalmas. Az már csak hab a tortán, hogy innen fentről a budai vár látványa „premier plánban” élvezhető.

Építész: Szabó Sándor
Belsőépítész: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Redwood Holding Kft.
Kivitelezés: Swietelsky Magyarország Kft.

Forrás: Blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei:
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház
Múltunk jelene – 2019-ben folytatódik a Nemzeti Várprogram
A világ első „fordított” hotelje Kínában épült egy szakadékban
Végre indul a Bozsik Stadion építése
Összegzés: Látványos beruházások születtek 2018-ban Budapesten
A budapesti Vizafogói Tours-i Szent Márton plébániatemplom átalakítása
Helsinki kulturális ikonja a 2018-ban megnyílt új Amos Rex
Alapkőletétel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi KaránKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Lambda Systeme Kft.
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Építési megoldások