épületek videók, animációk Ecodome Budapest Szabó Sándor DVM LEED Platina

Példaértékű zöld épület az Ecodome irodaház Budán + videó


Java | 2018. november 20.
     
Az Ecodome irodaház Bel-Budán található, a Mészáros és Pálya utca között. Az emberléptékű, barátságos irodaház jelentős belső zöld területtel rendelkezik, és egészséges környezetet biztosít használóinak.

Erdei Bálint, a fejlesztő RedWood Holding alapító-ügyvezetője szerint az épület elnevezése több jelentést is hordoz, egyrészt a zöldet, másrészt a fenntartható technológiát (ECOfriendly), harmadrészt pedig a gazdaságosságot (ECOnomic) jelenti. Összességében a leghatékonyabb és legzöldebb irodaház a kategóriájában.

Az 5000 m2 alapterületű Ecodome Irodaház terve platina szintű LEED környezetvédelmi tanúsítvány előírásai szerint épült. Ennek megfelelően a lehető legmagasabb az újrahasznosított anyagok aránya. Például csak olyan ragasztókat és festékeket használtak, amik megfelelnek a LEED minősítésnek, de fontos szempont volt a szállítási tevékenység optimalizálása is. Az innovatív, környezettudatos gépészetnek köszönhetően az energiamegtakarítás mértéke 50% körül alakul; 40%-os víz- és 60%-os villamosenergia megtakarítás várható, és a szokásosnál 70%-kal kevesebb szilárd hulladék keletkezik majd az épületben.

Ritkán látni olyan építészeti megoldásokat, amelyek az Ecodome irodaházat is fémjelzik, Már az is meglepetésként hat, hogy a két utca által határolt irodaház Mészáros utcai frontvonalát jócskán beljebb húzták középtájban, így egy nagy, nyitott kert tárul fel a betérő látogató előtt. Az épület méretei ugyan elmaradnak a nagy Váci úti avagy dél-budai irodaházak volumenétől, ez azonban csak előnyére vált, hiszen jóval családiasabb miliő jött létre. Az előkert mellett minden szinten teraszok veszik körbe az irodákat, amelyek funkcionálisan is felhasználható tereket jelentenek. Sőt, a tetőterasz méreteinél fogva rendezvények megtartására is alkalmas. Az már csak hab a tortán, hogy innen fentről a budai vár látványa „premier plánban” élvezhető.

Építész: Szabó Sándor
Belsőépítész: DVM Design Kft.
Fejlesztő: Redwood Holding Kft.
Kivitelezés: Swietelsky Magyarország Kft.

Forrás: Blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei:
Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban
Új funkciókkal gazdagodik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium
A jövő városnegyedét építi Torontóban a Google
"Vízszintes felhőkarcoló" Kínában: lenyűgöző mérnöki bravúr
Az Év Irodája 2018 verseny győztesei
Két hazai stadion is a 2018-as Év Stadionja versenyben + videó
Visszakerült méltó helyére a különleges mozaikfríz
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások