tervek Budapest irodaház Wing Népliget

Napcsapdák és panorámás skybar a Népliget mellett


sebesp | 2018. november 26.
     
Újabb nagyszabású irodaház előkészítését kezdte el Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerületében a Wing Zrt., az újonnan átadott Telekom-székház tőszomszédságában. A Liberty Irodaház összesen 40 000 négyzetméteren kínál majd prémium kategóriás irodákat, valamint kereskedelmi területeket jövőbeni ügyfeleinek.

A BREEAM Very Good minősítést megcélzó, emberközpontú épület érdekessége és fő vonzereje a tetőszint körúti szárnyán két szinten végigfutó, zöld növényekkel beültetett üvegház és a budai hegyekre panorámás skybar lesz.

Budapest IX. kerületében, a WING Zrt. nemrégiben átadott nagyberuházása, a Telekom-székház mellett található fejlesztési telken épül fel a Liberty Irodaház ikonikus épülete, amely a M3 metróvonal közvetlen kapcsolatával a budapesti nemzetközi repülőtérről érkezőknek a belváros kapuját jelenti majd. A projekt a Wing Zrt., Magyarország első számú irodafejlesztő vállalkozásának legújabb nagyberuházása.

A tervekben szereplő több mint 40 000 m2-es, nyolcemeletes irodaház nagy alapterületű irodái rendkívül hatékony alaprajzi kialakítással és optimalizált közlekedési rendszerrel rendelkeznek majd. Az épület építészeti jellegét az árnyékoló funkciót is betöltő játékos, színes kerámia homlokzat és a belső, zöld parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok határozzák meg. Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül, ahol 680 férőhelyes személyautó-parkoló és 250 db biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzóval.

A Liberty Irodaház a környezettudatosság jegyében a BREEAM Very Good minősítést célozza meg. Az energiahatékonyság érdekében beépítésre kerülő technológia mellett napcsapdákat, kerti csobogókat és számos egyéb kreatív építészeti ötletet is magában foglal. Az épület legfelső szintjén az épület bérlői részére pedig zöld növényekkel, csobogóval és sétánnyal kialakított klímahomlokzatos üvegház, továbbá a budai hegyekre néző panorámás skybar és kávézó is megvalósításra kerül.

Az irodaház székháznak, valamint egyedi bérlőknek is kiváló lehetőséget jelent, utóbbi esetben igény szerint szekcionálható, és két 20 000 m2-es ütemben épülhet meg. Az irodaház iránt már most jelentős az érdeklődés. „A Liberty Irodaházzal a Wing egy újabb nagyszabású és ikonikus, a fejlődő városrészt meghatározó újabb irodaépületet valósít meg Budapesten, a megszokott magas színvonalon” – mondta Noah Steinberg, a Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A már megvalósult és a betervezett fejlesztéseknek köszönhetően a projekt üzleti atmoszférája mellett a környék szolgáltatások sorával gazdagodik 2020 év végéig. Befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, ezzel egyidejűleg a környék közterei is megújulnak, ide sorolható a már elkészült Orczy Kert és Nehru Park, az építés alatt lévő Bakáts tér és a jövőre felújítandó, szomszédos Népliget is. A Népligetben outdoor sportlétesítmények, új éttermek, kávézók és kulturális találkozópontokra alkalmas kiállító termek és konferenciaközpont is közvetlenül elérhetőek lesznek. A következő két évben a Népligettel átellenben megépül az új Közlekedési Múzeum, illetve az Opera Műhely, amely óriásberuházások újabb nagy lépéseket jelentenek a környék minőségi, városi atmoszférájának fejlesztésében. A Telekom székházat követően, a Liberty irodaház megvalósításával a Wing újabb jelentős lépést tesz, hogy a budapesti irodapiac dél-pesti alpiacán található Népliget környékét meghatározó irodalokációvá tegye.

Forrás: Sajtóközlemény, wing.hu

A szerző legújabb cikkei:
Üvegvilla lebeg a tó felett
Nagy Csaba Prima Primissima díjas
Transzparens intimitás: új szárnyat kap a SOTE
Kicsomagolták a Királyi Lovardát
15 medencével épül újjá a debreceni strand + videó
Európa, majd a világ legjobb középülete díját is elnyerte a Néprajzi Múzeum új épülete
Szerény skót házikó lett az Év Háza Nagy-Britanniában
Rezsicsökkentés a tervezőirodáknál
Ötletpályázatot írtak ki a Városmajori Szabadtéri Színpad átalakítására
Egyre egyenesebb a pisai ferde torony
Megkezdődött a parkolóház építése a Liszt Ferenc repülőtéren
Budapesti beruházások is vannak a RIBA idei díjazottjai közöttKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: