hír díj átalakítás kutyabarát iroda Év Irodája

Kutyabarát irodával pályázik az Év Irodája címre a Mito


Java | 2018. december 4.
     
Új építészeti és dizájnkoncepcióval pályázik az Év Irodája címre a Mito kommunikációs és fejlesztő ügynökség. A Centrál Kávéháznak is otthont adó belvárosi bérház négy szintjét alakították át a közel 200 fős cégcsoport számára speciális koncepció alapján.

A Budapest belvárosában álló bérház 1885-ben épült Quittner Zsigmond műépítész tervei alapján. A kávéház és irodaház felújításának tervezéséért 2000-ben Pro Architectura díjat kapott Gereben Gábor és Pataky Dóra, akik az épület teljes felújításakor tiszteletben tartották és megőrizték az eredeti építészeti elemeket.
A belvárosi helyszín remek választásnak bizonyult, mivel könnyen megközelíthető a főváros bármely pontjáról.

Nem volt az ingatlanpiacon olyan irodaház, ami maximálisan megfelelt volna a Mito elvárásainak, ezért a RE-solution Consulting (REscon) tanácsadói a speciális igényekkel összhangban egyedi tervvel álltak elő. A történelmi helyszínen létrejött új iroda valóban másféle életminőséget kapott a három hónapig tartó átalakulás során. Ezek szerint a folyosókat és irodákat átláthatóan egybenyitották, az álmennyezetet megszüntették, a szőnyegpadlót és a hidegburkolatot pedig könnyen tisztán tartható öntött padlóra cserélték. A változtatások révén egy funkcionális és modern tér jött létre. Nyílvánvalóan az iroda dizájnja nem a reprezentatív luxusra törekedett, hanem a praktikumra. Az otthon hangulatát idézik a kényelmes, könnyen mozgatható bútorok. A kreatív alkotómunkát pedig a többcélú, funkcionális terek biztosítják. Az alkalmazott egyedi tapéták melegséget hoznak az irodákba.

Fontos szempont volt a bérlő számára, hogy magukkal hozhassák a munkába a kutyáikat, ahol a napot töltik. Az előre egyeztetett szabályoknak köszönhetően a beköltözés óta naponta 8-10 kutya jár be rendszeresen az épületbe mindenféle probléma nélkül – tette hozzá Saly Miklós, a REscon társtulajdonosa.

Az eredeti építészet tiszteletét őrizték az 2018-as költözés után is. Az átalakításnál adódó bontási munkák kizárólag a gipszkartonokra szorítkozott, az eredeti falakra és a meglévő belső nyílászárókra nem.

Forrás: Blog.iroda.hu

A szerző legújabb cikkei:
Alapkőletétel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán
A Napur Architect Kft. készíti a 2023-as Atlétikai Világbajnokság központi stadionjának végső terveit
Felhőkarcolóival az International Property Awards kategóriagyőztese lett a Group Dyer tervezte Prima Park
Európa legjobb szabadidős épületének választották a Pannon Park Biodómot
A Wizz Air Repülési Képzési Központja nyílt meg Ferihegyen
Az új Fővárosi Közfejlesztési Tanács Budapest jövőbe mutató érdekeit szolgálja
Gereben Péter és Marián Balázs nyerte a Buzogány utcai új BGE-könyvtár épületére kiírt tervpályázatot
A Neumann János Egyetem kecskeméti új kampusza óriási strucctojásra emlékeztet
Bemutatkozik a Debreceni Egyetem Innovációs Központja – látványtervekkel, videóval
Átadták a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját
Példaértékű zöld épület az Ecodome irodaház Budán + videó
Ki tervezi a miskolci wellnessközpont gigafejlesztését?Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2: