hír Batthyány tér Budapest

Park lesz a Batthyány térből, a buszvégállomás megszűnik


donkanyar | 2018.12.04
Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: nagy változások várhatóak a Batthyány téren, melynek átfogó felújítása a jövő év tervei között szerepel.

A polgármester szerint a tér buszvégállomás jellege megszűnik, a helyén pihenőpark jön létre. A felújítást a fővárosi önkormányzattól kapott támogatással és saját erőből, valamint lehetséges, hogy még kormányzati támogatással is megtoldva végzik majd el. Ez egy szép, barokk hangulatú tér a Parlamenttel szemben, és méltatlan, hogy buszok parkoljanak a tér közepén – mondta a polgármester a rádiónak.

A tervek már jóváhagyási szakaszban vannak. Ezek szerint a tér közepén modern, de a hangulathoz illeszkedő, nagy közösségi park jönne létre díszburkolatokkal, kiemelve az ott található értékeket, szobrokat. A buszok a Duna part felőli részen állhatnának meg, és úgy kellene megoldani a forgalomszervezést, hogy a másik végállomáson várják meg az indulást, a Batthyány téren pedig érintsék a megállókat és továbbhajtsanak.

Forrás: InfoRádió

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások