Java | 2018. december 5.
     
Az idei International Property Awards rangos nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón a Paulinyi-Reith & Partners új, korszerű fenntarthatósági koncepciója által tervezett Pannon Park Biodóm lett Európa legjobb szabadidős épülete, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert eddigi legnagyobb szabású fejlesztése.

A Pannon Park Biodóm projekt az európai megmérettetésen elnyerte kategóriájának európai fődíját, de a korábbi, október 25-i, hazai szintű fordulóban kiemelt, Five Star Winner elismerésben is részesült” – mondta Dr. Paulinyi Gergely, a Paulinyi-Reith & Partners elnök-vezérigazgatója.

"A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd” – tette hozzá Dr. Paulinyi Gergely. A Pannon Park részeként megvalósuló Biodóm tervezésekor a teljeskörű látogatói élmény megteremtése, a lehető legoptimálisabb és legracionálisabb megépíthetőség és üzemeltethetőség érdekében a legújabb technológiákat és tervezési eszközöket alkalmaztuk” – tette hozzá Dr. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató.
Az 17 000 m2 alapterületű Biodóm egy óriásira nőtt buborékba zárt szubtrópusi klímájú térség a városban. Kívülről méretes lágy íveivel simul a lankás dombhoz, amelyre sűrű zöld növényzet fut fel körbe, a tetején pedig beáramlik az éltető természetes fény a hatalmas fényáteresztő felületén keresztül. Itt a Kárpát-medence ősi élővilága elevenedik meg a világ legkorszerűbb állattartó megoldásaival békés harmóniában. A projekt fővállalkozójaként, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokat használja.

“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy egy ilyen rangos versenyen tudtunk Európa legjobbjává válni. Ez a siker is megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, és hogy az általunk szisztematikusan követett tervezési alapelvek, mint a fenntarthatóság és az innovatív design szemlélet, nemzetközileg is az élvonalba emelik cégcsoportunkat” – tette hozzá Dr. Reith András.

Ezzel az újabb elismeréssel immár ötödik alkalommal szerezték meg az International Property Awards elismerését. Visszatekintve, 2010-ben a Corvin Sétány a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztés lett, míg a Buddha-Bar Hotel 2014-ben a legjobb hotel belsőépítészet kategóriában világszinten lett első helyezett. Idén a Pannon Parkon kívül nemzeti szinten a Futureal által fejlesztett Budapest ONE-t és az Etele Plázát is díjazták, ezzel a Paulinyi-Reith & Partners 2018-ban háromszoros International Property Awards díjas lett.

Fotók: Paulinyi-Reith & Partners
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (4 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások