hír tervek Group Dyer International Property Awards Moszkva Prima Park

Felhőkarcolóival az International Property Awards kategóriagyőztese lett a Group Dyer tervezte Prima Park

Tervező: Group Dyer – Philip Ball, Deilinger Tamás és Domokos Balázs


Java | 2018.12.10
A tekintélyes International Property Awards-on hármas magyar győzelemről számolhattunk be. Kategóriagyőztes lett az új Néprajzi Múzeum, a Pannon Park Biodóm projekt, valamint a Prima Park városnegyed fejlesztése az orosz fővárosban. Ez utóbbi tervezője a Group Dyer, amely a „Legjobb európai high-rise lakóépület” kategóriában nyert.

A hat hektáros területen a tervek alapján kilenc felhőkarcoló épül majd fel, melyek közül a legmagasabb a 150 métert is eléri. Ez a magasság persze óhatatlanul is felerősíti az elszigetelődést, ezért az építészek egy hatalmas park köré csoportosították az épületeket, ráadásul privát belső kerteket is létesítettek, így a lakók gyönyörű természeti környezetben kovácsolódhatnak baráti közösséggé. Emellett üzletek, éttermek, kávézók, sport- és szabadidős lehetőségek is adottak lesznek ahhoz, hogy igazán pezsgő élet alakuljon ki ebben a negyedben.

A komplexum három ütemben valósul meg. Az első ütemben három tornyot építenek, de a mintegy 6 hektáros területen összesen kilenc lakótorony magasodhat majd. Az egyes lakótömböket változatos mintázatú homlokzatokkal ruházták fel. A privát belső kert, a nagy magasságok és a tornyok átgondolt elhelyezése csodálatos kilátást biztosít Moszkva nevezetességeire. Ezt kiegészítve a tervezett üzletek, éttermek, kávézók, sport- és szabadidős lehetőségek vegyes funkciói által olyan városi utcakép alakul ki, mely méltó versenytársa lesz a párizsi, londoni legújabb városrészek fejlesztéseinek.

Részlet a Group Dyer honlapjáról: 

Büszkén jelentjük, hogy a Dyer projektjei sikeresen mérettettek meg a European Property Awardson:
A Prime Park 5 csillagos minősítést kapott ötből két kategóriában
• Ötcsillagos minősítés –„Építészet – Felhőkarcoló léptékű Lakófunkció”, Moszkva, Oroszország
• Ötcsillagos minősítés- „Belsőépítészet – Bemutatólakás”, Moszkva, Oroszország
A Prime Park, a “Best residential High-Rise Architecture" kategóriában való nevezésével Európát képviseli majd az International Property Awards-on.

„Megtiszteltetés volt egy ilyen egyedülálló épületcsoportot megtervezni. A léptékéből adódóan is szinte minden területen más szemléletet követelt meg a tervezés. Egyvalami azonban kezdetektől világos volt, itt nemcsak épületeket, egy új életstílust definiálunk, hiszen minden megtalálható a területünkön a lakóterektől kezdve a pihenésen, szórakozáson, vásárláson, sportoláson át a munkahelyekig. A koncepció része például egy szomszédos iskola és óvoda is. Így a későbbi használók lehetséges életvitelét végig kellett követnünk és az ezáltal meghatározott funkciókat rendszerbe szervezni és formába önteni. A várostervezéstől, az építészeten át a belsőkig és egészen a bútorok szintjéig is, mindent a koncepciónkba kellett illeszteni.” – mondta Domokos Balázs vezető tervező.

stáblista:
vezető építészek: Philip Ball, Deilinger Tamás, Domokos Balázs
projektvezető építészek: Huszár Tamás, Guzmics Gyula
építész munkatársak: Borbély Adrienn, Harangozó Szilvia, Danylo Ivanov, Falus Benjamin, Keserű Olivér, Tamáska Marcell, Marina Shpilko, Németh Adrienn, Dudás Martin
3D vizualizáció: Group Dyer, ZOA
telekterület: 6,06 ha
lakások száma: 2990 db
épületek maximális magassága:150m
földrajzi hely: Moszkva, Oroszország
becsült építési költség: ~375 millió USD
kivitelező: DLG Construction
megrendelő: Optima Development

Forrás: Index.hu/Urbanista

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások