sebesp | 2018. december 14.
     
Letisztult vonalaival a gravitációt is tagadja a Fran Silvestre Arquitectos most elkészült spanyolországi villaépületével

Egy megállapodott, kertekkel körülvett, nagy és hosszúkás telek, a távolban a tengerre néző kilátás és egy kis kellemes szél. Ez az épület keresett és szerencsésen megtalált kiindulópontja.

Három elem alkotja a projektet. A telek hosszanti irányában elhelyezett lakótér üveghasábja, melyet elfektetett "T" metszetű tető fed. Az egész egy fehér márvány dobozra van ültetve, amely a telek teljes területét kitölti, és további intimitást biztosít. Ez a geometria segít a tenger fuvallatának átérzésében, egyúttal megvéd a kíváncsiskodó szemektől, és élvezi a szomszédok nélküli függetlenséget. Nyáron leárnyékolja a déli napsugaraktól az épületet, télen pedig átengedi azokat.

A fő lakótér, amelyet a karakteres konzol árnyékol, az alsóbb szint tetején, a kültérben folytatódik. Az alsóbb szint járható teteje egyfajta bámészkodóvá válik, amely a telek teljes felületét birtokolja.

Az üveghasábra ültetett geometrikus fedél szinte lebegni látszik. Kő talapzat teszik teljessé a horizontális kompozíciót.

Forrás: Fran Silvestre Arquitectos honlapja

A szerző legújabb cikkei:
Hogyan hasznosítsa túlméretés palotáját a jó uralkodó?
A törökök egész szellemvárost építettek futószalagon gyártott kiskastélyokból + videó
A kínaiak lemásolták a Szabadság hidat + videó
Acélból kőablak, vagy fából vaskarika?
Lenyűgözően puritán megjelenésű lesz a miniszterelnök új munkahelye
Renzo Piano tervei alapján épül újjá az összeomlott genovai híd
A Snøhetta és a Verkehrsingenieure Besch und Partner nyerték a Budapest Déli Városkapu tervpályázatot
Fordulat fordulatot követ a Radetzky-laktanya ügyében
Üvegvilla lebeg a tó felett
Nagy Csaba Prima Primissima díjas
Transzparens intimitás: új szárnyat kap a SOTE
Kicsomagolták a Királyi Lovardát



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)