Födelmesi Tamás | 2019. január 8.
     
Egy házaspár, miután megelégelte a nagyvárosi zsúfoltságot és zajt, úgy döntött, hogy visszatérnek a Földközi-tengerhez. Annyit szerettek volna, hogy élvezhessék azt a helyet, ahol a gyermekkorukat töltötték.

A Castellon partján épült hófehér villa az épületet körülvevő múlt századi épületek építészeti jellemzőiből építkezik, kortárs módon újraértelmezve azokat. Az épület környezetében lévő házakon is megjelenik a tornác és az acélkerítés.

Az épület alaprajzi elrendezése nagyon tiszta és egyszerű, egyáltalán nem mondható terjengősnek. Kívül, belül fehér, letisztult, egyszerű elemekből építkezik, olyannyira, hogy már-már túl sterilnek is mondható.

Alaprajzi elrendezésében tisztán elkülönül az éjszakai és a nappali zóna, amelynek köszönhetően jól használható az épület.

A ház két tömegre tagolódik, ugyanakkor egy szinten egymásba kapcsolódnak. Ezáltal a teraszkonzol mérete megfelelő árnyékolást biztosít a nappaliban, továbbá a kinyúló terasznak köszönhetően a terepről is gátolja a belátást a szobai blokkba.

Építész: Fran Silvestre Arquitectos
Helyszín: Spanyolország
Építés éve: 2017
Forrás: ArchDaily

A szerző legújabb cikkei:
Modern hasábok lánca
Meglévő házsor újragondolása Lengyelországban
Kívül-belül kőből
Modern betonhasáb Japánból
Téglalapok a fenyvesben
Egyszerűen élni a fenyvesben
Modern épület Baliról
Spanyol betonszalag
Föld alá bújtatott gépszín
Manilai fehér kocka
Arányos nagyítás
Akarjunk a tájba illeszkedni?



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)