hír KÉSZ Lettország beruházás

Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport


Java | 2019. január 23.
     
Lettországi állami beruházásában kapott óriási szerepet a KÉSZ Csoport. Számos külföldi munkájuk során megérdemelten vívták ki a szakma elismerését. Ez alapján a lett projekt generálkivitelezője közvetlenül hívta meg a tenderre a KÉSZ Csoportot. A kiválasztásnál a műszaki és technológiai szempontok, valamint az ár-érték arány együttesen döntött.

A nemzetközi tekintélyű magyar építőipari társaság gyártja és szereli össze Kecskeméten Riga szabadtéri színházának komplett acélszerkezetét 2019 októberéig. A különös csőszerkezetű tető legyártását nehezítik az egyedi áthatások, így nagyméretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre.
Az összesen 1 700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és 5 méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.
Az óriásberuházásra 45 millió eurót költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a 9 millió eurót. A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre, a gyártás helyszínére látogatott, hogy szemrevételezze a gyártás helyszínét, megismerje a gyártási technológiáját és a cégcsoport erőforrásait is.

“A KÉSZ Magyarországon több generálkivitelező alatt is dolgozik, szakértelmét azonban a nemzetközi piacon is elismerik. Megtiszteltetés, és egyben egy visszajelzés arra, hogy szakmai tudásunk és acélszerkezet-gyárunk képességei a világon bárhol megállják a helyüket” – mondta el Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője.

A KÉSZ Csoport széles portfóliójának és független saját erőforrásainak köszönhetően komplex módon képes választ adni a felmerülő építőipari és gazdasági szolgáltatási igényekre, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon is. A tervezéstől kezdve a kivitelezésen át az üzemeltetésig a cégcsoport minden olyan kapcsolódó feladatot elvégez, amelyre a jelen és a jövő piaci megrendelőjének szüksége van.

A KÉSZ Csoport jelenleg 30 országban, 65 000 partnerrel, 2 000 munkavállalóval dolgozik. Mintegy 5,5 millió m2 referenciával, több mint 3100 megvalósult projekttel, valamint 94 hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cégcsoport 2017-es nettó árbevétele elérte a 250 millió eurót.

Forrás: KÉSZ honlapja

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások