Ware-Nagy Orsolya | 2019.01.28
A Német Építészeti Díj 2019 első helyezettje az Architekten von Gerkan, Marg und Partner. Az elismeréssel a Drezdai Kultúrpalota (Kulturpalast Dresden) felújítását és rekonstrukcióját díjazták.

Ugyanolyan lett, mint amilyen mindig is volt – miközben teljesen más. Ebben már önmagában van valami varázslatos – mondta az eredetileg 1969-es épület felújításáról Wolfgang Pehnt, a zsűri tagja. A három másik finalista egy korábbi virágpiac helyén készült integratív építési projekt az ifau/Heide & von Beckerath-ról, a rottenburgi központi könyvtár épülete a Harris + Kurrle Architekten-től és az AIZ képzési és szemináriumi épülete Bonnban az Academy for International Cooperation részére a Waechter + Waechter Architekten-től.

A Deutsches Architekturmuseum (DAM) 1980 óta minden évben elkészíti az elmúlt év legjobb német épületeit bemutató kiadványt (Deutsches Architektur Jahrbuch), amely az épületeken túl arra is rávilágít, hogy mik az aktuálisan legfontosabb építészeti feladatok és mely építészeti témák foglalkoztatják a közönséget. A teljes projektlista, amely a Német Építészeti Kalauz 2019 kiadványban olvasható, rámutat, hogy az ország legsürgetőbb építési kihívása a lakásépítés, még ha nem is túl sok ilyen témájú projekt került be végül a válogatásba. A DAM Német Építészeti Díjat 2007 óta ítélik oda az elmúlt év kiemelkedő épületét tervező irodának.

Forrás: sajtóközlemény
Bővebb információ: a DAM Architekturpreis honlapján

Meinhard von Gerkan volt az egyik meghívott előadó 2005-ben a 2. Nemzetközi Építészkongresszuson. Az idei, 16. Nemzetközi Építészkongresszusra (2019. március 8. péntek) még nem késő jelentkezni!

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások