opauszkililla | 2019. január 29.
     
Befejeződött a Mccullough Mulvin építésziroda által tervezett Szent Mária csarnok – korábban Szent Mária templom – felújítása Írországban.
A XIII. században a város plébániatemplomaként alapították, majd a XX. század közepétől szabadkőművesek használták.

2010-ben a kilkenny-i megyei tanács megvásárolta a helyi környezet és örökségvédelmi osztály és az önkormányzat támogatásával. A XIII. századi kőépítményt – a később épült nyugati tornyokkal – körülveszi egy temető, amely nemrég látogatható kertként nyílt meg újra a közönség számára, amely sok jelentős sírhelyet és műemléket tartalmaz a középkortól a XX. századig.

A felújítási projekt során a templomból múzeumot alakítottak ki, tiszteletben tartva a középkori tér komplexitását, de megtartva néhány XX. századi beavatkozást is. Hosszú története során az egyházi belső tér jelenlegi gazdagságát számos kiegészítéssel és bontással érték el. A korábban akár több szintre, folyosókra tagolt szobákat megszüntették, helyette egybefüggő nagy tereket alakítottak ki. A fehérre meszelt puritán falak felett látni engedik a fedélszéket. Emellett a természetes kő burkolatok dominálnak, jól kiegészítve egymást és a kiállított tárgyakat.
Az északi szárnyat és a város felé néző szentélyt az eredeti tervek szerint építették át. Mind a két új épületrész nyeregtetős kialakítású, korcolt ólomlemez fedéssel és tetőbevilágítóval készült.

Projekt neve: Medieval Mile Múzeum
Építészek: Mccullough Mulvin Architects
Elhelyezkedés: Kilkenny, Írország
Fényképek: Christian Richters
Forrás: designboom

A szerző legújabb cikkei:
Ilyen pavilonok lesznek a 2020-as Dubaji világkiállításon
Mesebeli formavilágú színes házak: a siker mércéi
Bauhaus lakókocsival a világ körül
Légies vietnámi teaház
Elkészült a világ legnagyobb 3D nyomtatott betonhídja
1 euróért vennél házat Olaszországban?
Ahol az ember első művészeti alkotásai születtek
Kint vagy bent?
Sörfőzdéből kulturális központ
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2015. március 11.
Ybl Szakmai Nap és Konferencia
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2014. március 11.Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások