hír víz alatti építészet alagút Horvátország

60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok


Java | 2019. február 4.
     
Káprázatos látvány tárul az üvegalagúton átsétálók elé, melynek transzparens üvegfalain keresztül megismerkedhetnek a tenger csodálatos, sokszínű élővilágával. Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma-alagút építését szavazták meg a horvátok, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

A panoráma-alagutat Šibeniktől nem messze, Primošten üdülővárosban tervezik kialakítani, és mintegy másfél millió eurót szánnak a kiépítésére. A város jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés a Porat-öbölben.

Promišten üdülőváros Šibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik. A mediterrán hangulatú település kőházikóival és szűk utcácskájával valóban visszaidézi a hajdani világ békés hangulatát. A félsziget csúcsán a 15. századi Sv. Jurja plébániatemplom található, amely igen népszerű a világ különböző részeiről érkező turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoštent körülvevő hét kis szigetre is. A horvát Hrturizam.hr turisztikai portál azt is felvetette, hogy a városban tervezett sétaalagútban talán egyszer még egy víz alatti étterem is helyet kaphat, amely felvehetné a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.

Forrás: Travelo.hu

Felmerülhet, hogy az ökológiai válság tagadhatatlan előjelei közepette mi értelme van egy efféle "turistavonzó" attrakciónak. Bennünk is felmerült. – a szerk.

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások