hír alagút Horvátország víz alatti építészet

60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok


Java | 2019.02.04
Káprázatos látvány tárul az üvegalagúton átsétálók elé, melynek transzparens üvegfalain keresztül megismerkedhetnek a tenger csodálatos, sokszínű élővilágával. Egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma-alagút építését szavazták meg a horvátok, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat.

A panoráma-alagutat Šibeniktől nem messze, Primošten üdülővárosban tervezik kialakítani, és mintegy másfél millió eurót szánnak a kiépítésére. A város jóváhagyta a költségvetést, így nemsokára elkezdődhet a kivitelezés a Porat-öbölben.

Promišten üdülőváros Šibenik és Trogir között egy mesterséges félszigeten fekszik. A mediterrán hangulatú település kőházikóival és szűk utcácskájával valóban visszaidézi a hajdani világ békés hangulatát. A félsziget csúcsán a 15. századi Sv. Jurja plébániatemplom található, amely igen népszerű a világ különböző részeiről érkező turisták körében, tavaly több mint százezren látogatták meg. A magaslatról remek kilátás nyílik a tengerre és a Primoštent körülvevő hét kis szigetre is. A horvát Hrturizam.hr turisztikai portál azt is felvetette, hogy a városban tervezett sétaalagútban talán egyszer még egy víz alatti étterem is helyet kaphat, amely felvehetné a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel is.

Forrás: Travelo.hu

Felmerülhet, hogy az ökológiai válság tagadhatatlan előjelei közepette mi értelme van egy efféle "turistavonzó" attrakciónak. Bennünk is felmerült. – a szerk.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások