tervek Franciaország Henning Larsen operaház Párizs

A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát


sebesp | 2019.02.06
Sikeres tervpályázatot követően a Henning Larsen dán stúdió új előcsarnokokkal, előadóteremmel és műhellyel egészíti ki a párizsi Opéra Bastille-t.

A Henning Larsen iroda az uruguay-i építész, Carlos Ott eredeti elképzelése szerint egészíti ki 1989-ben megnyitott épületet. "Célunk, hogy megvalósítsuk az Opéra Bastille eredeti vízióját és a benne rejlő lehetőségeket oly módon, hogy tiszteletben tartjuk és kiemeljük a meglévő építészeteti értékeket" – mondta Søren Øllgaard, a Henning Larsen igazgatója. Az operaház a France's Grands Projets egyik elemeként épült, amelynek része volt I. M. Pei Louvre Piramisa, Jean Nouvel Arab Intézete és Dominique Perrault Francia Nemzeti Könyvtára.

A város legnagyobb operaházának felújítása az épület előcsarnokát gondolja újra és bőviti az utcai szinten. Az Operaház a Viaduc des Arts mentén a kertek felé terjeszkedik Carlos Ott célját követve, és tiszta építészeti átmenetet ad az épület és a park között. A kiegészítő épülettömeg egy 800 fős próba- és előadótermet, valamint további műhely- és díszletépítési létesítményeket tartalmaz. Utóbbinak a viaduktpark felé néző homlokzata függőleges rácsozatot kap, mely zöld növényekkel lesz befuttatva.

Az Opéra Bastille bővítési munkálatai idén indulnak, és 2023-ban tervezik befejezni.

Forrás: Dezeen

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások