hír tervek Bolzano Múzeum olaszország Snøhetta

Ötzi, a jégember új otthonba költözik


sebesp | 2019.03.01
Snøhetta tervez új múzeumot Ötzi számára egy Bolzano feletti hegyre tetejére. Új múzeumi negyed készül, kilátóval.

A múzeum – a norvég építésziroda folyamatban lévő kábelvasút projektjének kiegészítéseként – helyet biztosít a Dél-Tirol Régészeti Múzeumnak és a Bolzano Városi Múzeumnak, itt mutatják majd be Ötzi híres őskori múmiáját.

Az új múzeumi negyed a város és a természet, a történelem és a jövő, az épület és a táj, a kultúra, a szabadidő és a tudás szintézisét eredményezi" – mondta Kjetil Trædal Thorsen, a Snøhetta alapító partnere. "A látogatók a a Virgl-hegy tetején, a történelmi hangulatú helyszínen találkozhatnak Ötzivel. Emellett az új Virgl felvonó-rendszer és a múzeumi negyed jelentős kulturális értékeket és rekreációs lehetőségeket kínál majd Bolzano városközpontja tőszomszédságában.”

Központi piazzával csatlakozna a gyűrű alakú felvonóállomáshoz a projekt, amely szabadtéri piac és koncertek helyszíne lesz. Ezt a teret ücsörgő sarkok övezik majd, és a múzeum lépcsős tetejéhez vezet, amely panorámás kilátást nyújt Bolzano városára és hegyvidékére.

A két múzeum bejárata egy, a hegyen átszúródó, közös előcsarnokból lesz elérhető. A Snøhetta az épületeket körülvevő területet fejlesztését is javasolta, hogy a hegy jobban megközelíthető legyen túrázáshoz és kerékpározáshoz.

"A tervezett felvonón és az új múzeumi negyeden keresztül a Virgl-hegy kulturális és rekreációs területként szolgál majd Bolzano lakosainak és látogatóinak" – tette hozzá az építészeti stúdió.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások