Java | 2019. március 6.
     
"Szép új világ" épül Torontóban azzal a céllal, hogy összekapcsolja a korszerű várostervezést az új digitális technológiákkal, ezáltal olyan emberközpontú környezetet valósítson meg, amely a fenntarthatóság, a megfizethetőség, a mobilitás és a gazdasági lehetőségek új dimenzióját és mintáját testesíti meg.

A Sidewalk Toronto a Waterfront Toronto és a Sidewalk Labs közös projektje. A kanadai kormány, Ontario megye és a város közös szervezetét, a Waterfront Torontót részben azért hozták létre, hogy a nagyváros vízparti részét megújítsák. A Sidewalks Labs a Google anyacégének, az Alphabetnek egyik leányvállalata, mely a közreműködés keretében egy vegyes funkciójú városnegyedet és lakóközösséget teremt Toronto keleti részén.

A projekt első ütemében a „Quayside” nevű negyed születik meg, ahová két világhírű építésziroda, a Snøhetta és a Heatherwick Studio tervez számos faépületet, összesen 325 hektáron. A projektgazdák egy teljesen új közösség létrehozásában gondolkodnak, amely javítja a lakosság, a munkavállalók és az ide látogatók életminőségét. Itt érdemes megjegyezni, hogy Toronto, akárcsak Amerika számos nagyvárosa, multikulturális helyszín, ahol sokszínű etnikum él együtt, ezért a pluralizmust az új negyedben is szeretnék erősíteni, illetve harmonizálni.

Úgy kívánják a projekt területén az emberek, a vállalkozások és a helyi szervezetek mindennapjait megkönnyíteni, hogy a tipikus nagyvárosi problémákra is válaszokat adjanak, mint például az energiafelhasználás optimalizálása, a lakhatási költségek csökkentése és a közlekedési nehézségek megoldásának előmozdítása. A projektgazdák szerint Torontó egy új iparág növekedésének szimbolikus helyszíne is lehet, amely később a fenntartható városrészek modelljeként iránymutató lehet a világ bármely táján.

Első körben 2500 lakóegységet terveznek, amelyek jelentős része a piaci ár alatt lenne elérhető, míg más részük bérlakás lesz, mondja Dan Doctoroff, a Sidewalk Labs vezetője. A projekt nagyságrendjét jól jelzi, hogy egy fafeldolgozó gyárat építenek Ontarióban, hogy az építkezést ellássák kellő mennyiségű és minőségű faanyaggal. Ez az innovatív és fenntartható kezdeményezés 4000 új munkahelyet hoz létre a feldolgozóiparban, a fafeldolgozásban, a szállításban és a fakitermelésben. Azt remélik, hogy így megfizethetőbb lakhatási feltételek, bérleti díjak vagy lakásvásárlási lehetőségek nyílnak meg az emberek előtt, illetve jobb életfeltételeket biztosíthatnak az egyedülállóknak, az idősebbeknek és a családoknak egyaránt.

videó:


Fotó: Sidewalk Labs Facebook-oldala
Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei:
5000 ember élelemzését látja el a svéd Plantagon vertikális farm + videó
Új fényben tündököl a Szent Jobb-kápolna a Bazilikában
Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban
Új funkciókkal gazdagodik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium
"Vízszintes felhőkarcoló" Kínában: lenyűgöző mérnöki bravúr
Az Év Irodája 2018 verseny győztesei
Két hazai stadion is a 2018-as Év Stadionja versenyben + videó
Visszakerült méltó helyére a különleges mozaikfríz
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül ZalaegerszegenKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások