tervek Csepel Jedlik Ányos Gimnázium

Új funkciókkal gazdagodik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium


Java | 2019. március 11.
     
Az uniós közbeszerzési adatokban szereplő tervezési kiírásból kiderül, hogy a gimnázium 5800 négyzetméter alapterületű főépülete hamarosan teljes körű rekonstrukción esik át, ahol a szaktantermeken kívül új, mai igényeket kielégítő könyvtárat is létrehoznak egy méretes új aulával együtt, de megvalósul egy többfunkciós tornaterem is.

Az iskolában nagy hangsúlyt fordítanak az intézmény egykori tanára, Vermes Miklós szellemiségének megőrzésére, ennek jegyében a rendezvény- és díszterem mellett könyvtárat, múzeumot és levéltárat létesítenek majd az épületben.
Az intézmény új, méretes 6500 m2-es auláját multifunkcionális rendezvénytérként működtetik majd. Rendezik a kert és udvar állapotát is, továbbá az infrastruktúrát is teljesen megújítják. Fejlesztik a kültéri sportolási lehetőségeket, ennek keretében korszerű burkolatú futópályát alakítanak ki, innovatív időmérő eszközöket építenek be, de megújítják a lefedhető, speciális sportburkolatos pályákat is.

Pavilonokat alakítanak ki az udvaron a szabadtéri óratartáshoz, díszkertet és pihenő-tanulókertet hoznak létre, ezen kívül pedig közösségi és relaxációs tereket is létesítenek a tanulás mellett a közösségi élet ápolására is. Már 2018. márciusban elkészültek az ideiglenes látványtervek, melyeket közölt is az Önkormányzat a honlapján. A tervezés folyamán figyelembe vették az eredeti gimnáziumot, a közösséget, az épület szerkezetét, valamint a tanárok és diákok kapcsolatát – ismertette Reznicsek Zoltán építészeti tanácsadó.

Forrás: Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei:
5000 ember élelemzését látja el a svéd Plantagon vertikális farm + videó
Új fényben tündököl a Szent Jobb-kápolna a Bazilikában
Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban
A jövő városnegyedét építi Torontóban a Google
"Vízszintes felhőkarcoló" Kínában: lenyűgöző mérnöki bravúr
Az Év Irodája 2018 verseny győztesei
Két hazai stadion is a 2018-as Év Stadionja versenyben + videó
Visszakerült méltó helyére a különleges mozaikfríz
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül ZalaegerszegenKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások