Csépé
Ben van Berkel, Spela Videcnik, Asako Yamamoto, Junya Ishigami, Zoboki Gábor és Emiel Lamers a Metszetben. A címlapon a Magyar Telekom-székház a Tiba Stúdiótól. Bemutatjuk még a Párisi Udvar felújítását és Peter Zumthor egy új, meditatív villáját.

Az eseményhez hasonlóan a Metszetnek is a témája a Kelet és Nyugat. A címlapon a Tiba Építész Stúdiótól a Magyar Telekom székháza, míg a legtöbb cikk az Építészkongresszussal foglalkozik. Emiel Lamers bevezető cikkében az építészek külföldön tervezésének okait és történetét is taglalja, kitérve az előadó építészekre is. Utána az ő cikkeik következnek: Ben van Berkel a hongkongi Lyric Theatre terveit mutatja be, Zoboki Gábor a Nemzeti Táncszínházát, Spela Videcnik egy párizsi apartmanházat és a Bate Boriszov stadiont. A két japán előadó közül Asako Yamamoto a Kójaszan vendégházat és a Nisiodzsi ház terveit ismerteti, Junya Ishigami pedig a Tocsigi „Art biofarm” mesterséges táját tárja az olvasók elé.
A keleti vonalat folytatja az egykor „mór” stílusban épült Párisi Udvar, melynek az Archikon által végzett felújításáról Déry Attila írt, Peter Zumthor villájáról, szekuláris menedékházáról Sebes Péter közöl elemzést. Érdemes kiemelni a tervpályázat rovatot is, ahol a Budapest Déli Városkapu pályázatán nyertes Snøhetta-terv mellett a Centrumkórházak három nyertes pályázatáról is találunk egy-egy látványtervet.

A Metszet itt előfizethető.

A szerző legújabb cikkei:
Hogyan áll a Puskás Stadion építése?
A New York-i Diller Scofidio + Renfro nyerte az Új Közlekedési Múzeum pályázatát
Webinárium-legendárium: ami látszott, és ami nem
Mi az, hogy Okos építészet nyomás alatt?!
A Közlekedési Múzeum pályázatáról beszélt Vitézy Dávid eredményhirdetés előtt
Lesznek meglepetések az idei Nemzetközi Építészkongresszuson!
Ben van Berkelnek egyszerre két felhőkarcolója készült el Szingapúrban
'Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz' – újra itt a webinárium
Fotósuli építészeknek: sikeres kezdeményezés volt
Átadták az Árpád parkolóházat: modern zöldtető alatt parkolhatnak a győriek
Noll Tamásék tervezhetik az új óriáskórházat Dél-Budán
Esztrichet csak pontosan, szépen – itt az irányelv!Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 3 (3 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások