sebesp | 2019. március 14.
     
Figyelmeztették a holland külügyminisztérium alkalmazottait, hogy ne táncoljanak ezentúl az OMA tervei alapján felújított épületük személyzeti éttermében, attól tartva, hogy a födémek nem bírják a terhelést. De nem ez az egyetlen baj a házzal.
A minisztérium közleménye szerint, biztonsági kockázatot jelenthet a tánc mellett a fénymásolópapír felhalmozása, a konferenciaterem asztalai mellett további széket elhelyezése, vagy irodáikba nehéz szekrények és széfek telepítése is.

Maga Willem-Alexander király nyitotta meg az épületet Hágában 2017 novemberében a teljes körű felújítási munkálatok után, de az átadást követően sorra érkezte a munkatársak panaszai.

A Rijnstraat 8. alatti épület az infrastrukturális és a vízügyi minisztériumnak, valamint a bevándorlási és menekültügyi szolgálatoknak is otthont ad. A 6000 alkalmazott egy munkahelyi felmérés során többek között arra panaszkodott, hogy a teljesen átlátszó épületben küzdenek a magánszféra teljes hiányával, kevés a munkaállomás, a dekoráció pedig "komor és depressziós" hangulatot áraszt. A külügyminiszter a fekete falakat az épület újbóli megnyitása után nem sokkal átfestette, de a panaszok továbbra is jönnek.

A terveket készítő OMA építésziroda saját csapatát a folyamatosan bombázó médiakritika kereszttüzében azzal próbálja menteni, hogy szigorúan betartották a felújítási munkálatokra vonatkozó előírásokkal, és a projekttel példaértékű fenntarthatóságért járó díjat is nyertek.

Úgy tűnik, a hányatott sorsú közalkalmazottaknak ezentúl még egy vad ebédidős tánccal sem lesz lehetőségük a munkahelyük falai által árasztott depressziót feloldani.

Forrás: BBC

A szerző legújabb cikkei:
Kifordított akvárium: Megnyílt a Snøhetta iroda víz alatti étterme
Lanovkával a Siratófalhoz? – nem mindenkinek tetszik az ötlet + videó
Az improvizatív család háza
Stairway to Heaven Manhattanben + videó
Ilyen lesz a Blaha Lujza tér a felújítás után
Madárfészek embereknek és műalkotásoknak
A diósgyőri lett a tavalyi év stadionja
Farakás-kápolna bicikliseknek John Pawsontól
Arata Isozaki Pritzker-díjas
Budapesti projektjével Sheila O’Donnell 2019 legjobb női építésze
Ötzi, a jégember új otthonba költözik
A Mecanoo "kultúrkígyója" Sencsen új ikonja + videóKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 4 (2 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások